Rize’de, zor durumda kalmadıkça hastaneye gitmeyin uyarısı yapıldı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte artan vakalar nedeniyle Rizelilere çağrıda bulunarak çok elzem bir durum söz konusu olmadıkça hastanelere gitmemeleri yönünde tavsiyede bulundu.

SAĞLIK 16.04.2021, 18:38 17.04.2021, 16:51
Rize’de, zor durumda kalmadıkça hastaneye gitmeyin uyarısı yapıldı

Kentte artış gösteren vakaların ardından hastanelerdeki yoğun bakım üniteleri ile servis yataklarının doluluk oranlarının zirve yapmasıyla İl Sağlık Müdürlüğü çareyi, vatandaşlara hastanelere acil durumlar dışında gitmemeleri konusunda uyarmakta buldu.

“Hastanelerimizde ciddi kalabalıklar oluştu”

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kent genelindeki hastanelerde ciddi oranlarda doluluklar oluştuğu ve bu nedenle halka açıklama gereği duyduklarını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Zaten insanlarımız acil bir durumla karşılaşmadıkça özellikle salgın döneminde hastanelere gitmeyi tercih etmiyorlar. Şuanda bizlerden durumu çok daha kötü olan hastalarımız var. Bizde bu salgının seyrini aşağıya çekmek ve bize gelen hastalarımızın en iyi şekilde tedavilerini sürdürebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda özellikle salgın döneminde vatandaşlarımızın hoş görü ve anlayışlarını bekliyoruz. Hastanelerimizde gebe, kanser gibi tedavilerde kesinlikle aksama söz konusu olamaz. Buna benzer hastalıklarda tüm hastanelerimiz 24 saat boyunca halkımıza hizmet vermektedir.” 

Aile hekimlerinin de vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürdüğünü hatırlatan açıklamada zor günlerden geçildiği ifade edilerek kısıtlamaların en uyun koşullar sağlandığında yeniden kaldırılacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)