Rektör Çalış, yerli aşıda Faz-3 çalışmalarının gelişimini duyurdu 

Yerli aşı TURKOVAC’ın geliştirildiği Erciyes Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, yerli aşının Faz-3 çalışmalarının olumlu ilerlediğini belirterek duydukları mutluluğu aktardı. 

SAĞLIK 06.10.2021, 17:41
Rektör Çalış, yerli aşıda Faz-3 çalışmalarının gelişimini duyurdu 

Yerli aşı TURKOVAC’ın geliştirildiği Erciyes Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Faz-3 çalışmaları hakkında gelinen son noktayı duyurdu. Aşının gelişiminin olumlu yönde seyrettiğini bildiren Çalış, şu ifadelere yer verdi: “Oldukça gururluyuz. 2020’nin mart ayından bu yana çok büyük bir çaba gösterdiğimiz ve Faz-2 çalışmalarını büyük bir dikkatle bitirdiğimiz aşımız şu anda Faz-3 aşamasında. 5 merkezde bu çalışmalar yapılıyor. Bu merkezlerden biri üniversitemiz. Merkezlerin hızlı şekilde çoğalmasını ümit ediyoruz. Sağlık Bakanımızın ‘Acil kullanım onayında son aşamadayız.’ açıklaması bizi çok memnun etti. Bu çalışmamız, YÖK Topluma Hizmet Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Cumhurbaşkanımızın elinden ödülümüzü aldık. İnsanlığa hizmet edebilmek bize mutluluk veriyor. Faz-3 çalışmalarının da bir an önce tamamlanmasının ve insanlığın bu aşı ile buluşmasını umut ediyoruz.” 



“Faz-3 çalışması olumlu yönde seyrediyor” 

Rektör Çalış: “Faz-3 çalışmaları olumlu yönde seyrediyor. Diğer merkezler ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Diğer merkezlerden elde ettiğimiz bilgilere göre çalışmalar hızlı ve olumlu. Buradan gönüllü olmak isteyenlere tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Ne kadar çok gönüllümüz olursa o kadar hızlı şekilde bu aşıyı kullanıma sunabiliriz. Özellikle TURKOVAC’ı bekleyen vatandaşlarımız var. Bu kişilerin gönüllü olarak şu anda aşılarını yaptırmalarını istiyoruz.” 

Yorumlar (0)