Ramazan’da hazır çorba tehlikesine dikkat 

Paketli, hazır gıdaları tüketirken dikkatli olmak gerektiğinden bahseden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, bilhassa Ramazan döneminde iftarların hazır çorba ile yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. 

SAĞLIK 21.04.2021, 10:44 22.04.2021, 10:03
Ramazan’da hazır çorba tehlikesine dikkat 

Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, pandemi döneminde hazır gıda tüketiminin hızlı şekilde arttığını vurgulayarak ülkemizde en çok “hazır çorbaların” tercih edildiğini aktarıyor. 

Paketli, hazır gıdaların ve özellikle de çorbaların tüketiminde dikkatli olunması gerektiğinden, bilhassa içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında iftar vaktinde hazır çorba içmemenin sağlık açısından faydalı olduğundan bahseden Ciğerli, “En güvendiğiniz markadan ‘sağlıklı’ diye aldığınız hazır çorba bile sağlıklı değil, evde yaptıklarınızla boy ölçüşemez.” şeklinde konuştu.

“Keyiften değil zorunluluktan tüketilebilir”



“Hazır çorbaları yalnızca gerçekten zorunda olduğunuzda tüketmelisiniz. Hazır çorbaların içerisinde yer alan ‘monosodyum glutamat’ isimli madde, yani ‘Çin tuzu’, insanlarda bağımlılık yapıyor. Bu yüksek miktardaki tuz, vücuttaki pek çok maddenin artışını sağlar. Başta tuz olmak üzere kan basıncı, kalp ritmi, diyabet, kolesterol gibi çok çeşitli kısımlarda artış yaşanabilir.” şeklinde konuşan Uzman Diyetisyen, hazır çorbaların kalp ve damar hastalıklarını tetiklemede etkili olabileceğinden bahsediyor.

Orucu hazır çorba ile açmak uygun değil

Ciğerli, Ramazan ayındaki uzun süreli açlıklardan sonra hazır ve “tuzlu” çorba ile yemeye başlamanın vücut için tehlikeli olduğunu belirterek ekliyor: “Evde yaptığınız pek çok çorbayı buzdolabında 3 güne kadar tutabilirsiniz. Bu da bir kolaylıktır. Fakat yoğurtlu, tavuk ve etli çorbaları ve yemekleri buzdolabında bekletmemek gerekir. Evde yaptığınız taze yemekleri, zamanında tüketmeniz uygundur.” 

Yorumlar (1)
Nuray. Yavuz 3 ay önce
Gamze ÖZÇELİK çok doğru söylemiş. Bütün Lüksleri bırakıp küsmeye olursa birkaç metre kumaşla gömüleceğiz . ÖLÜNCE ;;Bizi Belediye cenaze arabası götürür. Bazılarında mezara özel jetle götürülür mü bilmem