Ramazan Bayramı’nda hastaneler açık mı? Sağlık ocakları çalışacak mı?

Ramazan Bayramı’na saatler kala, özellikle sağlık sorunu bulunan vatandaşlar bayram süresince hastanelerin açık olup olmayacağını araştırıyor. Peki, Ramazan Bayramı’nda hastaneler açık mı? Bayramda sağlık ocakları çalışacak mı?

SAĞLIK 01.05.2022, 12:34 01.05.2022, 14:47
Ramazan Bayramı’nda hastaneler açık mı? Sağlık ocakları çalışacak mı?

Türkiye, Arife Günü ile birlikte bayram heyecanını yaşamaya başladı. Bayram sürecinde hastanelerin ve sağlık ocaklarının açık olup olmadığı araştırılıyor. Özellikle sağlık sorunu bulunan ve yaşlı vatandaşlar, bu süreçte hastanelerin durumunu öğrenmeye çalışıyor. Ramazan Bayramı’nda hastaneler hizmet verecek mi? Polikliniklerden randevu alınabiliyor mu? Sağlık ocaklarında doktor bulunacak mı?

Sağlık ocakları bayramda çalışacak mı?

Ramazan Bayramı boyunca hastaneler ve sağlık ocaklarının hizmet vermeyeceği açıklandı. Bayram tatili boyunca hastanelerde yalnızca acil bölümü açık olacak. Poliklinikler ise hizmet vermeyecek. Bu çerçevede polikliniklerden randevu da alınamayacak. 

Ramazan Bayramı’nda sağlık ocaklarında aşı yaptırılabilecek mi?

Kovid-19 aşısı için sağlık ocaklarından bu süreçte randevu alan vatandaşlar ise bayram sonrasını beklemek zorunda kalacak. Hemen yaptırmak isteyen vatandaşlar, hastanelere yönlendirilebilecek. Böylelikle vatandaşlara hastanede aşı yaptırma imkânı da sunulmuş olacak. 

Yorumlar (0)