Prof. Dr. Yılmaz: "Bizi görseler dışarıda astronot gibi gezerler"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Murat Yılmaz, kendi koşullarını görmeleri halinde insanların sadece maske takmakla yetinmeyip, "dışarıda astronot gibi dolaşmak" isteyeceklerini ifade etti. 

SAĞLIK 15.09.2020, 13:58 15.09.2020, 14:46
Prof. Dr. Yılmaz: "Bizi görseler dışarıda astronot gibi gezerler"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Murat Yılmaz, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin çarpıcı uyarılarda bulundu. 

21 senedir yoğun bakım bölümünde çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) sonra işlerin iyice yorucu bir duruma geldiğini belirtti. 

Prof. Dr. Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarını iyileştirirken, doktorlara, hemşirelere ve hasta bakıcılara virüs bulaşmaması için çaba harcadığına dikkat çekerek, diğer hastalıklarından oldukça değişik bir süreç işlediğini söyledi.

"Nefes alabilmek için bize bakıyorlar"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının nefes alabilmek için gözlerinin içine baktığını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, vakaları bilincinin açık olduğunu ancak nefes almada sıkıntı yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, tıbbın sunduğu bütün olanakları kullandıklarını ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının nefes açlığını gideremediklerini ifade etti. 

"Yeni bir yoğun bakım servisi açılacak"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dokuz yataktan oluşan bir yoğun bakım servisinin açılacağını duyurarak, insanlara çok önemli bir uyarıda bulundu.

"Astronot gibi dolaşmak isterler"

Prof. Dr. Yılmaz, kendi koşullarını görmeleri halinde insanların sadece maske takmakla yetinmeyip, "dışarıda astronot gibi dolaşmak" isteyeceklerini ifade etti.

41 yaşında bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının yoğun bakım servisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, söz konusu hastanın nefes alamadığını söyledi.

"Kızımı bile öpemiyorum"

Prof. Dr. Yılmaz, psikolojik anlamda da ciddi sıkıntı çektiğini ve bazen evine bile gidemediğini kaydetti.

Bir kızı ile oğlunun olduğunu anlatan Prof. Dr. Yılmaz, kapıdan girdiği anda kendisine karantina uyguladığını, eşinin hemen üstünde bulunan kıyafetleri yıkadığını ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz, daha sonra banyoya girdiğini ve salonda yalnız oturduğunu aktararak, 14 yaşında olan kızını uzun süredir öpemediğini söyledi. 

Yorumlar (0)