Prof. Dr. Yeşilada: “Laboratuvar ortamında araştırdığımız ürün, Covid-19 virüsünü yeniyor” 

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, laboratuvar ortamında araştırdıkları bir ürünün Covid-19 virüsünü yendiğini ve hatta bu ürünün şu anda Hindistan’da destek tedavi için kullanıldığını aktardı. 

SAĞLIK 22.06.2021, 16:25 23.06.2021, 12:50
Prof. Dr. Yeşilada: “Laboratuvar ortamında araştırdığımız ürün, Covid-19 virüsünü yeniyor” 

Farmakongnozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı olan ve dünyanın ilk 100 bilim insanı arasında yer alan Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Covid-19 salgınının tedavisine yönelik laboratuvar ortamında araştırma yaptıklarını ve destek tedaviler üzerinde çalıştıklarını aktardı. Yapılan son araştırmanın bir ürün üzerinde olduğunu ve şu anda antiviral testleri yapılan ürünün oldukça başarılı olduğunu aktaran Yeşilada, bitkisel ürünün etkinliğinin kanıtlandığını ve hatta ürünün şu anda Hindistan’daki hastalar üzerinde destek tedavi için kullanıldığını bildirdi. 



“Tamamen doğal bir pastil” 

Ürünün tamamen doğal bir pastil olduğunu ve hücrelere herhangi bir zarar vermeden Covid-19'u yok ettiğini ifade eden Yeşilada, aşının yanında destek tedavi için kullanılabileceğini ve bu şekilde etkisinin daha fazla olacağını belirtiyor. Yeşilada: “Ürün hakkında laboratuvar ortamında uzun süredir çalışıyoruz. Bir tür nar kabuğu ekstresi olan bu ürün üzerinde İtalya da çalışıyor. İtalya’daki testlere göre yüzde 91 oranında başarılı olan ürün, Hindistan’da pozitif vakalar üzerinde test edildi. 100 hasta, evde tedavi gören ve hastanede tedavi gören olarak iki gruba ayrıldı. Evdeki hastalara normal tedavi uygulandı ve hastanedekilere de antibiyotik ile birlikte bu pastil verildi. Günde 3 kez ve 10 gün boyunca alınan bu pastil, insanların yüzde 40 oranında daha hızlı şekilde negatif olmasını sağladı. Ayrıca pastil kullanan hastalarda ateş ve öksürük de büyük oranda azalttı. Bunlar oldukça önemli bulgular.” 



“Vücudun normal hücrelerine zarar vermiyor” 

Yeşilada: “Bu ürün, vücudun normal hücrelerine hiç zarar vermiyor yalnızca Covid-19 hücreleri üzerinde etkili oluyor. Bu sebeple pastilin, aşının ardından koruyucu olarak kullanılmasını öneriyoruz. Çünkü bu salgın ile mücadelede korunmak oldukça önemli. Mesafenin, maskenin ve aşının önemi büyük. Aşı olanlar, hastalığa yakalansalar bile çok kolay atlatıyorlar. Bu ürünün de aşıdan sonra kullanıldığında daha gelişmiş koruma sağlayacağını düşünüyoruz. Bu salgın karşısında bitkisel ürünlerin etkinliği kanıtlandı. Bu sebeple virüsle mücadelede bitkisel ürünlere de yer verilmeli.” 



“Virüsün giriş kapısını kapatmaya çalışıyoruz” 

Yeşilada: “Virüsün giriş kapısını burnu ve ağzı kapatarak kapatmaya çalışıyoruz. Boğazda bulunan ve ismi ACE2 olan bir nokta var. Virüs genellikle buraya bağlanıyor. Maske ile virüsün buraya inmesini engellemeye çalışıyoruz. Burunda da bu konuda bazı uçucu yağların etkili olduğunu görüyoruz. Bitkisel ürün kullanımı bu sebeple desteklenmeli. Yeni aşılar bulunuyor. Aşı olursak korunuruz. İlaç konusunda henüz bir ümidimiz yok. 49 senelik mesleki tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki tüm dertlerin çaresi bitkiler.” 



“Delta varyantı, aşı olanlarda da etkili” 

Yeşilada: “Aşılanan kişilerin de salgına yakalandığını görüyoruz. Özellikle delta varyantı, aşı olanlarda da etkili. Ama genel pencereden baktığımızda aşı olanların adeta normal bir grip gibi bu hastalığı atlattığını görüyoruz. Fakat yalnızca aşı yetmez, diğer önlemleri de almak gerek. Mesafeye uymak ve maskeyi takmak gerek. Maske, uzun süre hayatımızın bir parçası olacak.” 

Yorumlar (0)