Prof. Dr. Özkan'dan ibretlik açıklama: Görseniz çok korkarsınız

Akdeniz Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, COVID-19'dan korunmanın yegane yolunun aşı olduğunu söyleyerek, "Koronavirüse yakalananların akciğerlerinden gelen sıvı maddelerin kıvamını, rengini görseniz çok korkarsınız, gözlerinize inanamazsınız. Başka hastalıklara benzemiyor. Aşı yaptırmamanın neticeleri çok korkunç." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 10.11.2021, 19:26
Prof. Dr. Özkan'dan ibretlik açıklama: Görseniz çok korkarsınız

Özkan, basın mensuplarına, geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlanan üçüncü doz aşıya toplumdaki bir kesimin hala uzak durduğunu belirtti.

"Onları anlamak imkansız"

Aşı karşıtlarını anlamanın imkansız olduğunu aktaran Özkan, şöyle konuştu:

"COVID-19 ilacı yolda, geliyor. Ona ilişkin güzel neticeler paylaştılar, umarım öyledir. Söz konusu ilaca da hastalandıktan sonra başlanıyor. Hastalığa yakalanmadan evvel kullanılmıyor. İlaca güvenmek yerine aşı yaptırmak lazım. An itibarıyla korona olmamanın veyahut en hafif bir şekilde atlamanın en kolay yolu aşı. Yegane silahımız bu. Ben Türkiye'de ilk aşı olanlardan birisiyim. An itibarıyla sapasağlam karşınızdayım, hiçbir sorun yok. Tüm dozlarımı aldım. Aşı yaptırmayanları anlamak imkansız. Aşının haricinde silahımız, çaremiz yok."

Çok sayıda hastalığın aşılar vesilesiyle önlendiğine işaret eden Özkan, tetanoz, kuduz, hepatit gibi hastalıkların aşılarını korkmadan yaptıranların, COVID-19 aşısından çekinmesinin manasız olduğunun altını çizdi.

Bazı COVID-19 aşılarının eski yöntemlerle üretildiğini kaydeden Özkan, "Bari o aşıları yaptırsınlar. Salgından kurtulmak için başka yol yok." diye konuştu.

"Görseniz korkarsınız"

Yoğun bakımlardaki korona hastalarına ilişkin konuşan Özkan, şu sözleri sarf etti:

"Yoğun bakım servislerinde unutamayacağımız şeylerle karşı karşıya kalıyoruz. Aşı yaptırmamış gencecik bireylerin nefes alıp veremediklerini görmek üzücü. 'Keşke aşı yaptırsaydık.' diye pişmanlıklarını dile getirenler oluyor. Dermanı varken o dermanı kullanmayıp da bu şekilde bir risk alıp, aşıya güvenmeyip, yoğun bakım servislerinde arkada bıraktıkları evlatları görünce insan üzülüyor. Koronavirüse yakalananların akciğerlerinden gelen sıvı maddelerin kıvamını, rengini görseniz çok korkarsınız, gözlerinize inanamazsınız. Başka hastalıklara benzemiyor. Aşı yaptırmamanın neticeleri çok korkunç."

Yorumlar (0)