Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamalarda, "Çin’de halihazırda aşılama oranı çok düşük olmasına karşın tedbirler sayesinde vaka sayısı çok az. Aşıya güvenip tedbirleri gevşetmemeliyiz." dedi.

SAĞLIK 28.03.2021, 19:26 29.03.2021, 17:07
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kişisel Twitter hesabı üzerinden COVID-19 aşısına ilişkin olarak gerçekleştirdiği paylaşımlarda, salgının önüne geçebilmek için önlemlerin önemine işaret etti. 

Ceyhan, söz konusu paylaşımlarında, şu ifadeleri sarf etti:

"Aşıya güvenip gevşememeliyiz"

"Çin’de halihazırda aşılama oranı çok düşük olmasına karşın tedbirler sayesinde vaka sayısı çok az. Aşıya güvenip tedbirleri gevşetmemeliyiz."



"Sırbistan ve ABD en açık örnek"

"Avrupa’nın en büyük oranda aşı yapan ülkesi Sırbistan’da ve ABD'de tedbirler gevşediği için pozitif vaka sayıları yükselişini sürdürmektedir. İsrail, aşılama süreci devam ederken tedbirleri sürdürdüğü için vaka sayısı düşüş gösteriyor."



"En az yüzde 75"

"Aşıların uygulandığı oranda vaka sayısının düşüş göstereceği düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Yani, halkın yüzde 30’unu aşıladığınızda, tedbirleriniz yeterli değilse, pozitif vaka sayısı yükselişini sürdürüyor. Bu yükseliş, toplumsal bağışıklık sağlayacak oranda (yüzde 75) aşılamaya ulaşıncaya dek sürüyor."

Yorumlar (0)