Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Acilen kademeli mesaiye geçilsin!"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının tespit edildiği İstanbul'da derhal kademeli mesai uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi. 

SAĞLIK 28.10.2020, 11:52
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Acilen kademeli mesaiye geçilsin!"

Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ı İstanbul'da. Megakentte tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları Ankara'yı bile 5'e katlamış durumda. 

Konuya ilişkin uyarıda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul'da toplu taşıma araçlarında ciddi bir yoğunluk yaşandığını ifade etti. 

Prof. Dr. Ceyhan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa'da gerçekleştirilen çalışmalara göre yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaş ortamlarının sırasıyla aile, iş yeri ve toplu taşıma araçları olduğunu ancak Türkiye'de bunun geçerli olmadığını söyledi.

Türkiye'de toplu taşıma araçlarının çok daha kalabalık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, İstanbul'da trafik nedeniyle yolların çok uzun sürdüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Ceyhan, toplu taşıma araçlarının kalabalık olması nedeniyle mutlaka yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet etmeyen, maskesini kurallara uygun şekilde takmayan insanların bulunduğunu ve temas süresinin de uzaması durumunda tehlikenin arttığını kaydetti. 

İstanbul ve diğer büyük şehirlerde böyle bir durumun mevcut olduğunu aktaran Prof. Dr. Ceyhan, İstanbul'da trafiğe konulan her bir aracın sıkışıklığı giderek artıracağını, bu nedenle vatandaşların bir saat içerisinde gidecekleri yere neredeyse 2 saatte gidebileceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Ceyhan, temas süresinin artması nedeniyle bulaş riskinin de artabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle kesinlikle kademeli mesai ve esnek mesai uygulamalarına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bu uygulamaların hem kamuda hem de özel sektörde uygulanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, İstanbul'da derhal bu uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Prof. Dr. Ceyhan, söz konusu önlemlerin kalabalıkların meydana geldiği tüm kentlerde aynı zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, lokal önlemler ile yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altına alma sürecinin geçtiğini, artık tüm önlemlerin Türkiye'nin her yerinde aynı şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Online çalışma yöntemine geçilmesi gerektiğini ve bunun kesinlikle bir zorunluluk olduğunu aktaran Prof. Dr. Ceyhan, toplu taşıma araçlarında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunmalarının bulaş tehlikesini artıracağını söyledi.

Prof. Dr. Ceyhan, Türkiye'de toplu taşıma araçlarının en riskli alanlar olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar (0)