Prof. Dr. Ceyhan: Devletin müdahale etmesi lazım!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını, bu nedenle devletin ilave önlemler alması gerektiğini söyledi. 

SAĞLIK 18.08.2020, 12:04
Prof. Dr. Ceyhan: Devletin müdahale etmesi lazım!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artmaya devam ediyor. 

Son dönemde vaka sayıları 1000'in üstünde seyrederken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarılar geldi.

Prof. Dr. Ceyhan, insanların sosyal hayata yeniden karışmasıyla beraber virüsün yayılma hızının arttığını kaydederek, 11 Mayıs gününden itibaren vaka sayılarının 1000'lerde seyretmeye başladığını ifade etti.

Gerekli müdahalelerin yapılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Ceyhan, aksi takdirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmaya devam edeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Ceyhan, Türkiye'de olduğu gibi bazı Avrupa ülkelerinde de günlük vaka sayılarının geriledikten sonra yeniden sıçradığını belirtti. 

Devletin mutlaka ilave önlemler alması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, insanların da bu önlemlere riayet etmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Ceyhan, toplu taşıma araçlarının çok riskli olduğunu kaydederek, bu araçlarda sosyal mesafe kuralına riayet edilmemesi nedeniyle bulaş hızının arttığını ifade etti.

Mesaileri kademelendirmenin bir çözüm olabileceğini aktaran Prof. Dr. Ceyhan, vatandaşların aynı saatler içerisinde işe gidip eve dönmemesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ceyhan, nişan, düğün, asker uğurlama ve taziye gibi toplu etkinliklerde kalabalığın önüne geçilmesi gerektiğini, bu tarz etkinliklere sınır getirilmesi gerektiğini söyledi.

Büyük kentlerden Anadolu'ya seyahat eden kişilerin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, şehirlerarası ulaşımın mutlaka denetlenmesi, yolcuların kayıt altına alınması, bu kişilerden form doldurmalarının istenmesi, ayrıca kalacakları adreslerin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Prof. Dr. Ceyhan, ayrıca gişelerde çalışanlar, şoförler, kabin memurları, hizmet sektöründe çalışanlar, danışma personeli ve garsonlar gibi yüksek risk grubunda bulunan kişilerin mutlaka taramadan geçirilmesi gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)