Prof. Dr. Ceyhan'dan ateş ölçümü uyarısı: Zararı çok!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bina girişlerinde yapılan ateş ölçümü nedeniyle sıra oluştuğunu, bu durumun tehlike yarattığını ifade etti. 

SAĞLIK 13.10.2020, 14:15
Prof. Dr. Ceyhan'dan ateş ölçümü uyarısı: Zararı çok!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında resmi kurum ve kuruluşlar, havalimanları, okullar, restoranlar, alışveriş merkezleri ve kafelere girmeden önce vatandaşların ateşi ölçülüyor.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan "ateş ölçümü" uyarısı geldi.

Prof. Dr. Ceyhan, resmi kurum ve kuruluşlar, havalimanları, okullar, restoranlar, alışveriş merkezleri ve kafelere girişte ateş ölçülmesinin gereksiz bir uygulama olduğunu ifade etti.

"Sıraya girmeleri tehlike yaratıyor"

Ateş ölçümü için vatandaşların sıraya girdiklerini ve birbirleriyle yakınlaştıklarını kaydeden Prof. Dr. Ceyhan, bunun ciddi bir tehlike yarattığı konusunda uyardı.

Prof. Dr. Ceyhan, binalara girişlerde ateş ölçümü uygulamasını tavsiye etmediklerini, çünkü yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının çok az bir bölümünün ateş belirtisi gösterdiğini ifade etti. 

"Çinliler yeterince bilgiye sahip değildi"

Okullarda da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ateş ölçümünün yapılmaması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Ceyhan, pandemiye ilişkin "doğru bilinen yanlışları" açıkladı. 

Prof. Dr. Ceyhan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'de başladığını belirterek, ilk başta Çinlilerin pandemiye ilişkin birçok yayın yaptıklarını ancak tedavi konusunda yeterince bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. 

"Hastaların yüzde 70'inde değil..."

Söz konusu yanlış yayınların sonuçlarının hala birçok şeyi etkilediğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk döneminde hastaların yüzde 70'inde ateş görüldüğüne dair bir bilgi açıklandığını ancak bunun yanlış olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ceyhan, semptom gösterenlerin yüzde 70'inde ateş görüldüğünü belirterek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının yüzde 10'dan az bir kısmında ateş görüldüğünü aktardı. 

"Termal kameraya başvurulabilir"

Ateş ölçüm cihazı yerine termal kameraya başvurulabileceğini kaydeden Prof. Dr. Ceyhan, insanların birbirlerine yakın bir şekilde sırada beklemelerinin tehlike yarattığına dikkat çekti. 

Yorumlar (0)