Prof. Dr. Alper Şener, 'İstanbul' ve 'Karadeniz' mutantı hakkında konuştu

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının seyri hakkında konuşan Prof. Dr. Alper Şener, "Afrika, Brezilya, İngiltere mutantı gibi tanımlanmış çok sayıda mutant virüs var. Ülkemizde de henüz adı konmamış olan bir Türkiye mutantı olma ihtimali bir hayli yüksek. İstanbul mutantı, Karadeniz mutantı olabilir." dedi.

SAĞLIK 22.03.2021, 22:02 23.03.2021, 15:43
Prof. Dr. Alper Şener, 'İstanbul' ve 'Karadeniz' mutantı hakkında konuştu

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı 'risk' haritasındaki kırmızı renkli şehir sayısı, 14 kentin daha eklenmesi ile 39'a yükseldi.

ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son haftalarda maske, sosyal mesafe, el temizliği gibi tedbirlere çok fazla riayet edilmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"3. dalga içindeyiz"

"Tehlike çok büyük. Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi, ülkemizde de bir 3. dalga söz konusu. Bu yükseliş bu şekilde devam ederse, tam kapanma gelebilir. Normalleşmenin devam etmesini isteyenler, tedbirlere azami önem göstermeli."

"İstanbul mutantı, Karadeniz mutantı"

Son aylarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgının yükselmesine ilişkin kaygı olduğunu dile getiren Şener, "Afrika, Brezilya, İngiltere mutantı gibi tanımlanmış çok sayıda mutant virüs var. Ülkemizde de henüz adı konmamış olan bir Türkiye mutantı olma ihtimali bir hayli yüksek. İstanbul mutantı, Karadeniz mutantı olabilir. Bu mutantın tanımının yapılması ile birlikte, ülkemizde son 1,5 ayda hızlı bir biçimde tırmanan rakamların nedenini de bu değişime bağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)