Portakal suyu gripten korur mu?

Havaların soğuması beraberinde çeşitli enfeksiyonel hastalıkları da getiriyor. Peki, halk arasında bilindiği gibi portakal, hastalıklara karşı korur mu?

SAĞLIK 18.01.2020, 14:45
Portakal suyu gripten korur mu?

Etkisini hissettiren soğuk havalar nedeniyle bağışıklık sistemi zayıflayan insanlarda üst solunum yolu hastalıklarında önemli bir artış görülüyor. Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı korunmak ve iyileşme aşamasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için içeriğinde bol miktarda vitamin barındıran meyvelerin tüketilmesi büyük önem taşıyor.

Özellikle C vitamininin bağışıklık sistemi için çok önemli bir etkisi olduğunu vurgulayan uzmanlar, her gün bir bardak portakal suyu tüketmenin bağışıklık sistemi için çok faydalı olduğunu söylüyorlar.

C vitamini vücutta yapılamıyor

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, vücutta üretilemeyen ve ancak besinlerle vücuda alınabilen C vitamininin azalmasıyla özellikle gribal hastalık riskinin arttığını söyledi. 

Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri barındıran portakal suyunun soğuklarla beraber düşen enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin ortadan kaldırılması için tüketilmesi gerektiğinin altını çizen İnanç, düzenli olarak tüketilen portakal suyunun kişiyi hastalıktan korumaya yardımcı olacağını ifade etti.

Yetişkin bir insanın C vitaminine ortalama olarak günlük 60 mg civarında ihtiyacı olduğunu belirten İnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için yeterli olduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)