Poğaça yiyenler dikkat: Tehlike gözler önüne serildi

Diyetisyen Çelakıl, poğaça, simit gibi yiyeceklerin her sabah tüketildiğinde çok büyük bir tehlikeye neden olduğunu deneysel olarak ortaya koyup, 20 günün ardından vücutta meydana gelen yağ oranını orijinalinin birebir kopyası olan replika ile gösterdi.

SAĞLIK 09.09.2021, 20:44 11.09.2021, 17:08
Poğaça yiyenler dikkat: Tehlike gözler önüne serildi

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, iş yoğunluğu nedeniyle kahvaltıya vakit ayıramayan veyahut sabah kargaşası nedeniyle çocuklarının çantasına poğaça koyup okula gönderen velilere uyarılarda bulundu. Çelakıl, gizli şeker sebeplerinden biri olan poğaça ile vücuda fazladan yağ ve şeker yüklendiğine işaret etti.

Bir simitte 22 küpşeker

Bir simitte 22 küp şeker, bir poğaçada ise 10 küp şeker bulunduğunun altını çizen Çelakıl, sabahları en az iki poğaça yiyen bir bireyin damarlarında bulunan kanda tortulaşma meydana geldiğini ve kılcal damarların tıkandığını kaydetti. Diyetisyen Çelakıl, gizli şeker kaynaklarından biri olan simit, poğaça, pilav ve meyvelerin vücutta çok fazla glikoz ve şeker birikime neden olduğuna vurgu yaptı.

20 günde 2,5 kilogram

Diyetisyen Çelakıl, gerçekleştirdiği deneyler ile gizli şeker kaynağı olan ürünlerin tehlikeye neden olduğunu gözler önüne serdi. Bir poğaçadaki 10 küp şekeri, su dolu bir bardağa ilave eden Çelakıl, suda meydana gelen tortunun aynısının kanda da oluştuğunu kaydetti. Poğaça yiyen insanların vücudunda meydana gelen yağ oranını replika ile gösteren Çelakıl, “Günde 2 poğaça yiyen bir kişinin vücudunda 20 gün içerisinde 2,5 kilogram yağ birikimi oluşur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)