Pandemi omuz ağrılarını daha çok arttırdı

Pandemi nedeniyle evden çıkmayan kişiler, hareketsizliğin getirisi olarak, omuz ağrılarından şikâyet ediyor.

SAĞLIK 02.04.2021, 10:33 02.04.2021, 15:23
Pandemi omuz ağrılarını daha çok arttırdı

Gündelik yaşamın koronavirüs ile değişime uğradığı günümüzde, insanlar artık evden çıkmadan hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bazı sektörlerin evden çalışma dönemine geçmesiyle de ‘hareketsiz’ günler yaşıyoruz.

Hareket kısıtlılığının omuz ağrılarını tetiklediğini belirten Özel Cerrahi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Merve Bergin Korkmaz, omuz ağrılarına yönelik tedavinin geciktirilmemesi gerektiğini ifade etti.

‘Yaşam kalitesini düşürüyor’

Hareketsizliğin getirdiği ağrılarla yaşam standartları ve kalitesinin düştüğüne işaret eden Korkmaz, “Omuz ağrıları, yaşın ilerlemesiyle de oluşabiliyor. Omuz ve bel ağrıları pandemi döneminde daha da arttı” açıklamasında bulundu.

‘Erken tanı oldukça önemli’

Korkmaz, ortaya çıkan ağrıların geçiştirilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Hastaların acilen doktora başvurmaları gerekir. Basit çözümü olan bir rahatsızlık tedavi edilmezse büyük problemeler ortaya çıkartabilir” diye konuştu.

‘Boyun ve omuz ağrıları karışır’

Korkmaz, boyun omuz ağrılarının genellikle birbirine karıştırıldığına işaret ederek, “Bu ağrılar, birbirine yansıyabilir. Boyun ağrısı omuzun arkasına doğru yayılırken, omuz ağırları ise dirseklere kadar bir yayılma yapabilir” dedi.

‘Hastaya uygun tedavi önemli’

Hastalığın doğru teşhis edilmesi kadar, hastaya uygun bir tedavi yönteminin seçilmesinin de önemli olduğunu ifade eden Korkmaz, “İyi bir fizik muayenesiyle ağrıların nedenini ya da neden dolayı oluştuğunu anlayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)