Özlem Türeci: KOVID-19 birkaç yıl daha bizlerle beraber olacak

Almanya'da Kovid-19’a karşı aşı geliştiren BioNTech firmasının kurucularından biri olan Dr. Özlem Türeci, dünya toplumlarının Kovid-19'dan korkarak yaşamaması gerektiğini belirterek, Kovid-19’un birkaç sene daha toplumun gündeminde olacağını açıkladı.

SAĞLIK 30.09.2021, 16:53 02.10.2021, 10:28
Özlem Türeci: KOVID-19 birkaç yıl daha bizlerle beraber olacak

Almanya'da Kovid-19’a karşı aşı geliştiren BioNTech firmasının kurucularından Dr. Özlem Türeci, Kovid-19'un bir süre daha insanların gündemini meşgul edeceğini ifade etti.

“Kovid-19 birkaç yıl daha bizimle…”

Bir televizyon programında, Kovid-19 salgını ve aşı ile ilgili açıklamalar yapan Türeci, Kovid-19'un şu an kontrol edilebilir bir duruma gelmeye başladığını belirterek insanların "Salgından korkarak yaşanmaması gerektiğini, Kovid-19’un birkaç sene daha bizlerle birlikte olacağını" açıkladı.

BioNTech'in Kovid-19'un "yeni varyantlarını devamlı olarak değerlendirmeye aldığını ve farklı varyantların da ortaya çıkacağını" dile getiren Özlem Türeci, "Halihazırda mevcut bütün varyantlar için, azalan bağışıklığı yeniden yüksek seviyelere çıkaran destek dozları tek başına koruyucu görünüyor." sözlerini kullandı.

Destek dozları geliyor

Varyantları gözlemlemek durumunda olduklarını açıklayan Türeci, yeni çıkacak olan varyantlarda durumun bu olmayabileceğini, bu tarz bir şeyin yaşanması halinde yeni ortaya çıkacak olan varyanta adapte olmak ile ilgili hızlı davranabilmek için kendilerini hazırladıklarını dile getirdi.

Kovid-19’un çıkış yoluna kılavuzluk edecek daha çok veriye ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Türeci, gelecek dönemde destek dozlarının “12-18 ayda bir" yapılabileceğini öne sürdü.

Yorumlar (0)