Özel hastanelere “hasta kayıt” zorunluluğu: Bakan Koca duyurdu

TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastanelere dair uygulanan yönetmelik değişiklikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca, "Hiç kimse tedirginlik yaşamasın. Biz yalnızca yurt dışından gelen hastaların ve hastalarımızın kayıt altında olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 09.11.2022, 10:36 09.11.2022, 10:43
Özel hastanelere “hasta kayıt” zorunluluğu: Bakan Koca duyurdu

Özel hastanelere dair yapılan yönetmelik ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin farklı bir özel hastanede ameliyatlara katılmasına kısıt getirildiğine dair iddialara değindi.

“Sadece hastaların kayıt altına olmasını istiyoruz”

Yönetmeliğin bazı taraflarca yanlış yerlere çekildiğini ve bu durumun ardından yanlış bir düşünce yapısının meydana geldiğini ifade eden Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından muayenehanelere dair bir yönetmelik bulunmadığına işaret ederek şu ifadelerde bulundu: "Mevcut durumda 7 bin muayenehanemiz bulunuyor ve 7 bin muayenehaneyi ilgilendiren herhangi bir yönetmelik oluşturmadık, öyle bir düşüncemiz de bulunmuyor. Bizim şahit olduğumuz olay, özel hastanelerin, hele ki şu zaman içerisinde planlamayı delebilmek üzere muayenehanesini kullandığıdır. Sizlerde biliyorsunuz, son zamanlarda sağlık turizmi sayılarında artış görülüyor. Bununla beraber herkesin uyguladığı işlemi kayıtlı şekilde tutmak istiyoruz. O sebeple de kamu içerisinde olmak üzere özel hastanelerde gerçekleştirilen bütün işlemleri bilmeyi talep ediyoruz. Getirilen düzenlemenin özel hastaneler tarafından muayenehane hekimliği şeklinde delinmesine asla izin vermeyeceğiz. Son günlerde muayenehane hastaneleri görmeye başladık. Hiç kimse tedirginlik yaşamasın. Biz yalnızca yurt dışından gelen hastaların ve hastalarımızın kayıt içerisinde tutulmasını istiyoruz. Özel hastanelerde de gerçekleştirilen uygulamanın kim tarafından yapıldığımı ve ne olduğunu bilmek istiyoruz."

“Yönetmelik bir gecede yapıldı” iddialarına yanıt

Düzenlemenin bir gece içinde getirildiğini ve bir günde sisteme sokulduğuna dair iddiaların bulunduğunu aktaran Bakan Koca, “Bu durum doğru değil. Yönetmelik ile ilgili 3 aylık bir süre tanımlandı. Bu sürenin ise şu an bir ayını yeni doldurdu” dedi.

Yorumlar (0)