Omicron varyantından korunmak için uzak durulması gereken yer açıklandı 

Prof. Dr. Serdar Öztora, Omicron varyantından korunmak için uzak durulması gereken mekan hakkında bilgi verdi. Kapalı olarak tabir edilen mekanların “iyi havalandırılmayanlarından” uzak durulması gerektiğini dile getiren Öztora, salgının hala sona ermediğini ve salgına karşı önlemlerin ihmal edilmemesi gerektiğini yineledi. “Omicron varyantıyla birlikte pandeminin bitecek olması düşüncesi bizim için de umut vadediyor.” şeklinde konuşan Öztora, bu ifadenin çok konuşulduğunu ancak şu an için henüz doğru olmadığını aktarıyor. 

SAĞLIK 31.01.2022, 15:34
Omicron varyantından korunmak için uzak durulması gereken yer açıklandı 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapan Profesör Doktor Serdar Öztora, Omicron varyantından korunma yolları hakkında konuştu. Korona virüs salgınının hala devam ettiğini bu sebeple önlemlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Öztora, salgın döneminde alınabilecek önlemlerin en önemlisinin, havalandırılmayan ve kapalı olan alanlardan uzak durulması olduğunu dile getirdi. 



“Rahat hissetsek de önlem almalıyız” 

Serdar Öztora, korona virüs salgını hakkında şunları dile getiriyor: “Pandemi, hala devam ediyor. Varyantlar sık sık şekil değiştiriyor ve artık öldürücülüğü azalıyor gibi görünse de önlemlerimizi aksatmamamız gerekiyor. Toplum olarak rahatlamış durumdayız. Artık sosyal faaliyetlere daha çok katılıyor, kalabalık ortamlarda bulunuyoruz. Ancak kış aylarında riskin daha da arttığı unutulmamalıdır. Soğuk havalar sebebiyle insanlar kapalı alanlarda daha fazla bulunuyor. Bu da varyantların daha çabuk bulaşmasına sebep oluyor. Ancak en azından kış döneminde havalandırılmayan, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor.” 



“Koruyucu önlemler hala gerekli” 

“Omicron varyantının öldürücülük oranının düşük olduğu ve hafif geçirildiği belirtiliyor. Öyle olabilir ancak koruyucu önlemler hala çok önemli. Bizim toplum olarak varyantın ismi ne olursa olsun önlem almak konusunda hiçbir değişiklik yapmamamız gerekiyor. Bu konuda maskeyi, mesafeyi ve hijyeni gözden çıkarmamalıyız. Aynı zamanda korona virüse karşı en etkili silah olan aşıları da yaptırmalıyız. Aşı programını tamamlamak ve önlem almak, Omicron başta olmak üzere tüm varyantlara karşı en etkili koruyucular olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok kişi Omicron varyantı ile birlikte pandeminin biteceğini söylüyor. Bu, biz sağlık çalışanlarının da en büyük umudu ancak doğru bir yaklaşım değil.” 

Yorumlar (0)