"Ölümden dönsen de görevine dön" kaldırıldı!

Sağlık Bakanlığı, pandemi sebebiyle sağlık çalışanlarına getirdiği "istifa, emeklilik ve yıllık izin" yasaklarını kaldırdı. Yasak öncesi sağlık çalışanları Covid-19 ile mücadele ederken ölümden dönse de tekrar görevinin başına dönmesi zorunlu kılınıyordu.

SAĞLIK 19.01.2021, 12:41 20.01.2021, 09:50
"Ölümden dönsen de görevine dön" kaldırıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin sağlık müdürlüklerine yeni yazı gönderildi. Yazıda, sağlık çalışanlarının istifa, emeklilik ve yıllık izin durumlarına getirilen kısıtlamaların kaldırıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığının gönderdiği yazıda yıllık izin ve ücretsiz izinlere ilişkin "kamu sağlık hizmetlerinin aksatılmaması" şartı koşuldu. Yazıda, "Sağlık Bakanlığı personelinin kamu sağlık hizmetini aksatmayacağı biçimde" ücretsiz izinlerini ve yıllık izinlerini kullandırmaları istendi.

Sağlık Bakanlığının yazısında ayrıca emeklilik talebi olan sağlık personelinin işlemlerinin yerine getirilmesi de istendi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele savaşında en ön cephede savaşan ve pandemi boyunca en çok ihtiyaç duyulan meslek grubunda olan sağlık çalışanlarının yıllık izne ayrılmaları, emekli olmaları, istifa etmeleri yasaklanmıştı.

Bir sağlık çalışanı kronik rahatsızlığı bulunsa, Covid-19'a birkaç kez yakalanmış olsa ve ölümden dönse dahi çocuklarına dönemiyordu.

Basın kuruluşları da bu süreç içerisinde sıkça "koronaya yakalandı, ölümden döndü ama görevine yeniden döndü" haberleri yaparak, sağlık çalışanlarına moral vermek ve Türkiye'nin minnet borcunu ifade etmek istemişti.

2020 yılının ikinci döneminde sağlık çalışanlarına yönelik sadece kamuoyuna yansıyan 117 şiddet olayı meydana gelmişti.

Tüm dünyanın çok şey borçlu olduğu sağlık çalışanlarının hak ettiği muameleyi görmesi arzu ediliyor.

Yorumlar (0)