Okula giden öğrencilerde vaka artışı oldu mu?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, okula giden öğrenciler arasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının fazla artmadığını ifade etti. 

SAĞLIK 22.10.2020, 13:32 22.10.2020, 13:36
Okula giden öğrencilerde vaka artışı oldu mu?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, söz konusu gelişmenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları üzerindeki etkisine ilişkin açıklamada bulundu.

"Gripten en çok çocuklar etkileniyor"

Prof. Dr. Kara, yeni tip koronavirüste (Covid-19) genel vaka sayıları ile çocuklar arasındaki vaka sayılarının paralel olarak arttığını ifade etti. Grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından ilk olarak çocukların etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kara, yeni tip koronavirüste (Covid-19) ise çocukların daha güvende olduklarını söyledi. 

Prof. Dr. Kara, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesinden sonra okula giden çocuklar arasındaki vaka sayılarının ve bu durumun genel vaka sayılarına yansımasının değerlendirildiğini belirtti.

"Vaka artışı fazla değil"

Okula giden çocuklar arasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının fazla artmadığını kaydeden Prof. Dr. Kara, çocukların virüsü ailelerine taşımaları gibi bir olayın fazla görülmediğini ifade etti.

Prof. Dr. Kara, okula giden çocuklar arasında illa ki vakaların tespit edildiğini ancak sayıların çok yüksek olmadığını kaydederek, ebeveynlerinin isteğiyle veya farklı sebeplerle okula gitmeyen çocuklar arasında pozitif vakalara daha fazla rastlandığına dikkat çekti.

"Küçük çocuklar maskelerini takıyor"

Öğrencilerin okullarda kurallara riayet ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kara, yaş gruplarının farklı farklı özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kara, okul öncesi, 1'inci sınıflar ve 2'nci sınıflara gerekçeli olarak kuralların anlatılması halinde rahatlıkla uygulamaya başladıklarını belirterek, söz konusu çocukların sürekli maske taktıklarını, hatta evlerine gittiklerinde ebeveynlerine de bunu anlattıklarını söyledi.

"Üst sınıflarda sıkıntı yaşanabilir"

Fakat daha üst sınıflarda olan öğrencilerin ergenliğe geçiş sürecinde olmaları nedeniyle rehavete kapılabileceklerini kaydeden Prof. Dr. Kara, işin ciddiyetinin anlatılması halinde onların da kolay bir şekilde uyum sağlayabileceklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)