"Oksijen veriyorlar ama sen alamıyorsun"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan meslektaşının acı dolu mesajını paylaştı.

SAĞLIK 10.08.2020, 13:04
"Oksijen veriyorlar ama sen alamıyorsun"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadele sırasında enfekte olan bir doktorun acı dolu mesajını paylaştı.

"Yaşayandan Uyarılar" başlığıyla Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun süre Covid-19 hastalarına yardım eden Operatör Doktor Bülent Çetin'in yeni tip koronavirüse yakalandıktan sonra kendi mücadelesi sırasında neler yaşadıklarını anlattığı mesajı takipçileriyle paylaştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter'daki paylaşımında koronavirüsle mücadele eden doktor Bülent Çetin'in insanlara vermeye çalıştığı mesajın anlaşılmasını istedi.

Akciğer tomografisi çekildiğinde yeni tip koronavirüs salgınında enfekte olduğunun ortaya çıktığını belirten Op.Dr. Bülent Çetin, ilk 3-4 gün serviste durduğunu, ilerleyen günlerde ise solunum sıkıntısı yaşamaya başladığını söyledi.

Yoğun bakımda sağlık durumunun daha da ağırlaştığını anlatan Op.Dr. Bülent Çetin, solunum sıkıntısının hayal edilemeyecek kadar kötü bir şey olduğunu, bir seviyeden sonra ölüm korkusunun başladığını, oksijen verildiği hâlde oksijen alamadığını ve konuşamadığını belirtti.

Yaşadıklarını ancak yazabilen Op.Dr. Bülent Çetin adeta kurallara dikkat edilmesi konusunda vatandaşlara yalvardı. Op.Dr. Bülent Çetin, kurallara riayet edilmemesi durumunda insanın canını virüse emanet ettiğini hatırlattı.

Yorumlar (0)