O hastalık New York’a da sıçradı! 1 kişi karantinada

New York Sağlık Departmanı tarafından yapılan açıklamada, kentte ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği duyuruldu. 

SAĞLIK 22.05.2022, 11:31 23.05.2022, 10:32
O hastalık New York’a da sıçradı! 1 kişi karantinada

Son dönemde dünya basının ilk gündem maddeleri arasında yer alan maymun çiçeği virüsü, bu kez de New York’a sıçradı. Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan New York Sağlık Departmanı, vakanın karantina altında tutulduğunu ve temas halindeki kişilere ulaşılmaya çalışıldığını aktardı. 

Afrika kıtası dışında nadiren görülüyor

Yetkililer tarafından kısa süre önce yapılan açıklamada, kentte iki olası maymun çiçeği vakasının tespit edildiği ve tetkiklerin sürdüğü açıklanmıştı. Afrika kıtası dışında nadiren görülen hastalık, ABD’de de paniğe neden olmuştu. 

2 türden oluşuyor

Dünya genelindeki vaka sayıları ile ilgili bilgilendirme yapan Dünya Sağlık Örgütü, bugüne dek 80 maymun çiçeği vakasına rastlanıldığını açıkladı. 50 şüpheli vaka üzerinde ise tetkikler ve araştırmalar devam ediyor. Endemik bir virüs sebebiyle ortaya çıkan ender hastalıklardan biri olan maymun çiçeği, iki farklı türden oluşuyor. 

‘Batı Afrika’ türünde her 2 vakadan biri hayatını kaybediyor

‘Batı Afrika’ olarak adlandırılan tür, yüzde 50 ölüm oranıyla dünya genelinde endişeleri arttırıyor. ‘Kongo’ türündeki ölüm oranı ise yüzde 10 olarak tespit edildi. Maymun çiçeği virüsü, genellikle hayvandan insana buluşuyor. Konu hakkında bilgi veren uzmanlar, bu virüsün nadiren insandan insana bulaştığını da belirtti. Vücudun çeşitli yerlerinde kaşıntı, büyük çapta kabarcıklar ve yüksek ateşe sebep olan maymun çiçeği virüsünün yayılımı dünya genelinde panik yaratmaya devam ediyor. 

Yorumlar (0)