Nobel ödüllü Aziz Sancar’dan aşı yorumu: “Mantık dışı” 

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, aşı karşıtlığının “mantık dışı” olduğunu ifade ederek, kanun zorlamasa dahi aşı olmanın gerekli olduğunu vurguladı. 

SAĞLIK 26.09.2021, 14:49
Nobel ödüllü Aziz Sancar’dan aşı yorumu: “Mantık dışı” 

“TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu” kapsamında ilaç ve aşı geliştiricileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, aşı hakkındaki fikirlerini beyan etti: “Aşı karşıtlığı ve aşı karşıtları hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum. Tamamen mantık dışı bir tutum. Benim görev aldığım üniversite, aşı olmayanları kabul etmiyor. Türkiye kanunları aşı olmaya zorluyor mu bilmiyorum fakat kanun zorlaması dahi aşı olmak gerekiyor. Aksi takdirde hem kendinizi hem de başkalarını tehlikeye atabiliyorsunuz. Buna hakkınız yok.” 



“Harika işlet başarmışlar” 

“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, “Türkiye’deki aşı çalışmalarını çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı fakat bu kadar ayrıntılı bilmiyorum. 3 sene içinde harika işler başardıklarını öğrendim İyi öğrenciler de yetiştirilmiş. Gerçekten çok beğendim.” ifadelerini kullandı. 



Toplantıyı, Bakan Varank duyurdu 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplantıyı sosyal medya hesabından duyurdu. Videolu paylaşım yapan Varank, “Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız, TEKNOFEST için geldiği ülkemizde TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatışı altında düzenlenen çalışmalarda görev alan bilim insanlarımızla buluştu. Hocamızın da söylediği gibi, ‘harika işler yapıyorlar’.” cümlelerini sarf etti. 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, MAM Kutup Araştırmaları Enstitü Müdürü Burcu Özsoy, MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü ve Platform Koordinatörü Prof. Dr. Şaban Tekin, ODTÜ’lü Prof. Dr. Mayda Gürsel, Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. İhsan Gürsel, Ankara Üniversitesinden Dr. Mehmet Altay Ünal ve Prof. Dr. Hakan Akbulut, İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Gül gibi önemli isimler katıldı. 

Yorumlar (0)