Nijerya’da salgın alarmı! Ölü sayısı 233’e ulaştı

Batı Afrika ülkesi olan Nijerya, kolera salgını ile mücadeleye devam ediyor. Ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 233’e yükseldi.

SAĞLIK 13.10.2022, 09:38 13.10.2022, 17:15
Nijerya’da salgın alarmı! Ölü sayısı 233’e ulaştı

Basın toplantısı düzenleyen Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Dr. İfedayo Adetifa, ağustos ayında yeni şüpheli kolera hastalarının sayısında temmuz ayına kıyasla yüzde 47 yükseliş olduğunu dile getirdi. Ölüm sayılarının da arttığını aktaran Adetifa, bu miktarın 233’e yükseldiğini açıkladı.

Birçok eyalete yayıldı

Ocak ayından bu zamana kadar kolera salgının sürdüğünü ifade eden Adetifa, o zamandan bu yana başkent Abuja'nın haricinde söz konusu salgının 33 eyalete de yayıldığını dile getirdi.

Bu süre içerisinde 10 bin 217 vatandaşa kolera tanısı konulduğuna işaret eden Adetifa, salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 233'e ulaştığını kaydetti.

Öte yandan Adetifa, küresel olarak farklı ülkelerde Kovid-19 vakalarının düşmeyi sürdürdüğünü ve Nijerya'da vaka oranlarında farklılık yaşandığını dile getirdi.

Temiz su azlığı ve yetersiz tıbbi müdahale tehlikeyi arttıyor

"Vibrio" bakterisinin sebep olduğu, su ve gıda üzerinden bulaşım gösteren bir hastalık çeşidi olan kolera, vücutta su kaybına ve şiddetli ishale yol açıyor. Hastalığın tedavi edilmeme durumunda ise ölüme kadar sonuçları olabiliyor.

Temiz su azlığı çeken Nijerya’da bunun yanı sıra tıbbi müdahalenin etkili bir şekilde yapılamaması, ölüm ve hastalık tehlikesini artırıyor.

Ülkede maymun çiçeği virüsü, tifo, çocuk felci ve sıtma hastalıklara da büyük bir oranla rastlanıyor.

Yorumlar (0)