Müftüoğlu yazdı: Tsunami kapıda!

Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında belirli tedbirlerin hayata geçirilmemesi halinde rakamlardaki yükselişin "ani bir tsunami" haline gelebileceğine dikkat çekti. 

SAĞLIK 16.11.2020, 11:35
Müftüoğlu yazdı: Tsunami kapıda!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında önemli uyarılarda bulundu. 

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) ulaşılan son durumun can sıkıcı olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, şehirlerarası ulaşımda yaşanan hareketliliği azaltılması, esnek mesai saatlerinin Türkiye genelinde uygulanması, kapalı mekânlarda aynı anda bulunan kişi sayısının kısıtlanması ve kısa süreli karantina uygulamasının hayata geçirilmesi gibi tedbirlerin alınmaması halinde rakamlarda görülen yükselişin "ani bir tsunami" haline gelebileceğine dikkat çekti. 

"Yüzde 50'lere yakın artış yaşandı"

Müftüoğlu, yeni tip koronavirüste (Covid-19) tsunaminin patlak verebileceğini vurgulayarak, son bir ayda yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarında yüzde 50'lere yakın bir artış yaşandığını, can kayıplarında ise yüzde 55'lere ulaşan bir artış meydana geldiğini ifade etti. 

"Tsunaminin sinyali"

Söz konusu artışı "olası bir tsunaminin sinyali" olarak nitelendiren Müftüoğlu, şu anki sürecin kritik bir önem taşıdığını kaydetti.

"Önlemler yumuşatılmasın"

Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda konsantrasyonun asla kaybedilmemesi ve önlemlerin hiçbir şekilde yumuşatılmaması gerektiğini belirterek, toplumsal işbirliğinin önem arz ettiğini aktardı.

Yorumlar (0)