Müftüoğlu'ndan koronavirüs uyarısı: İpin ucu kaçmak üzere!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) rakamları göz önünde bulundurulduğunda "ipin ucunun kaçmak üzere olduğunu" söyledi. 

SAĞLIK 08.08.2020, 10:23
Müftüoğlu'ndan koronavirüs uyarısı: İpin ucu kaçmak üzere!

Türkiye'de normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte sokağa çıkma yasaklarına son verilmesi, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması, turizmin açılması ve plajların dolup taşması, vatandaşların rehavete kapılarak maske takmamaları ve sosyal mesafe kuralına uymamaları nedeniyle günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı yine 1000'li rakamlara yükseldi. 

Ülkemizde son 24 saatte 1.185 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 15 kişi yaşamını yitirdi. Şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 238 bin 450'ye yükselirken, salgın kaynaklı can kaybı 5.813'e çıktı. 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türkiye'nin yeni tip koronavirüste (Covid-19) geldiği son durumu değerlendirdi. 

Günlük vaka sayıları göz önünde bulundurulduğunda "ipin ucunun kaçmak üzere olduğuna" dikkat çeken Prof. Dr. Müftüoğlu, herkesin tedbirlere riayet etmesi gerektiğini vurguladı. 

Prof. Dr. Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ipinin iki uca sahip olduğunu, bunlardan birisinin "ekonomi", diğerinin ise "sağlık" olduğunu söyledi.

Türkiye'de gelinen tablo değerlendirildiğinde işimizin zor olduğunu aktaran Prof. Dr. Müftüoğlu, pandeminin başından beri sıkı tutulan ipin ucunun kaçırıldığını veya her an kaçırılabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Müftüoğlu, bu yüzden herkesin kendine gelmesi ve tedbirlere dikkatli bir şekilde riayet etmesi gerektiğini vurgulayarak, aksi durumda çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunacağını ekledi. 

Yorumlar (0)