Müftüoğlu, "Koronavirüsü 3 hafta boyunca yayıyorlar" diyerek uyardı!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) belirti göstermeden geçiren ve "sessiz taşıyıcı" olarak nitelendirilen kişilerin virüsü 2-3 hafta boyunca yayabildiklerine dikkat çekti. 

SAĞLIK 20.08.2020, 10:12
Müftüoğlu, "Koronavirüsü 3 hafta boyunca yayıyorlar" diyerek uyardı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları giderek artıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, son 24 saatte 1.303 vaka tespit edilirken, 1.002 hasta iyileşti. 23 kişi ise salgın kaynaklı yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının yüzde 40'ından fazlasının, belirtiye sahip olmadan virüsü 2-3 hafta boyunca taşıyabildiklerini ve bunun çok kritik bir veri olduğunu ifade etti.

Söz konusu vakaların bulaş konusunda önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının daha hızlı belirlenebilmesi için daha fazla test yapılması gerektiğini kaydetti. 

Prof. Dr. Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının toplu taşıma araçlarına bindiklerinde diğer insanlara, evlerine gittiklerine ailelerine, iş yerlerine gittiklerinde mesai arkadaşlarına ve sosyal alanlara girdiklerinde ise arkadaşlarına virüs bulaştırdıklarına ancak hastalığı belirti göstermeden geçiren ve "sessiz taşıyıcı" olarak nitelendirilen kişilerin bunun farkında olmadıklarını belirtti.

"Sessiz taşıyıcılar"ın hayat tarzlarını değiştirmediklerini ya da önlem almadıklarını aktaran Prof. Dr. Müftüoğlu, söz konusu kişilerin birçoğunun maske takmadığını, hatta iş yerlerinde ve evlerinde maskelerini çenelerinin altına indirerek çevreye yeni tip koronavirüs (Covid-19) yaydıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Müftüoğlu, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) belirti göstermeden geçiren kişilerin virüsü 2-3 hafta boyunca etraflarına yayabildiklerini vurgulayarak, daha fazla test uygulanması gerektiğini, böylece hastalığından habersiz kişilerin hızlı bir şekilde saptanabileceğini ekledi.

Yorumlar (0)