Mor patates ile ne yapılır, hangi hastalıklara iyi gelir?

Mor patates hangi hastalıklara iyi gelir? Mor patates ile ne yapılır? Mor patates hangi ülkenin? Mor patatesin faydaları nelerdir? Mor patates tüketimi yararlı mı? Son dönemlerde popülerleşen mor patates ile ilgili detayları aktardık.

SAĞLIK 29.11.2022, 12:21 30.11.2022, 09:18 Hakan Öksüz
Mor patates ile ne yapılır, hangi hastalıklara iyi gelir?

Mor patates tüketimi son dönemlerde arttı. Tadı ve rengi nedeniyle popülerlik kazanan bu tatlı patates, birçok farklı yemekte kullanılabilmektedir. Mor patates ile ne yapılır? sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar, mor patatesin faydaları ile ilgili de araştırma yapıyor. Mor patates ile ilgili bazı bilgileri haberde derledik.

Mor patates ile ne yapılır?

Mor patates son zamanlarda popülaritesi artan besin ürünlerinin başında geliyor. Çeşitli yemek programlarında gördükleri mor patates, vatandaşları meraklandırdı. Mor patates ile ne yapılır? sorusunun yanıtı aranmaya başlandı. Mor patates, ilginç rengiyle dikkat çekiyor. Renk ve tat verici olarak kullanılabilen mor patates, gelecekte sabah kahvaltılarının vazgeçilmezine dönüşebilir. Zira marmelat haline getirilen mor patates, tıpkı fındık ezmesi veya bal gibi ekmeğin üzerine sürülerek tüketilebiliyor.

Mor patates ile ne yapılır? sorusunu cevabı bununla sınırlı değil. Fırında pişirilebilen ve haşlaması yapılabilen mor patates, değişik bir hamur rengi elde etmek için kullanılabiliyor. Hamura bir miktar eklenen mor patates, muhteşem renge sahip börek ve çörekler yapmayı mümkün kılıyor. Bazı hamur işlerinin yanı sıra donut ve dondurma gibi ürünlerde de mor patatesi kullanmak mümkün.

Mor patates hangi hastalıklara iyi gelir?

Peki mor patates hangi hastalıklara iyi gelir? Mor patatesin hangi hastalıklara iyi geldiği konusunda bilimsel bir araştırma henüz yapılmadı. Bununla birlikte lif oranı yüksek olan mor patatesin birçok faydası bulunuyor. Nişasta oranının düşük olması ve sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olarak sınıflandırılması nedeniyle mor patates kullanımının, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemini destekleyerek daha iyi çalışmasını sağlayan mor patates, gastrit ve ülser gibi bazı mide hastalıklarına iyi geliyor. Bu hastalıkların tedavisinde kullanılmasa da şikayetlerin azalmasına yardımcı oluyor. Öte yandan dolaylı etkileri nedeniyle akciğer rahatsızlıkları ve burun tıkanıklığı gibi sorunlara da iyi geldiği söyleniyor.

Mor patates hangi ülkenin?

Fantastik rengi ve lezzetiyle öne çıkan mor patatesin nerede yetiştiği merak ediliyor. Mor patates hangi ülkenin? sorusunun yanıtı aranıyor. Latince adı "Dioscorea alata'' olan mor patatesin anavatanının Peru olduğu belirtiliyor. Bazı Güney Amerika ülkelerinin yanı sıra Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde de yetiştiriliyor. Aroması nedeniyle Uzak Doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilen ve "tatlı patates" çeşitlerinden biri olan mor patatesin, mor majeste olarak adlandırıldığı da biliniyor.

Mor patatesin faydaları

Tadı ve görüntüsüyle son yıllarda popülerliğini artıran mor patatesin faydaları araştırılıyor. Diğer patates türlerine göre daha düşük nişasta oranına sahip olan mor patates, antioksidan bakımından zengindir. Kompleks bir demir, C vitamini ve potasyum kaynağı olan mor patates, kalp sağlığını desteklemektedir. 

İçeriğindeki yüksek folik asit oranı ile dikkat çeken mor patates, son derece besleyicidir. Sindirim sorunlarına iyi gelen mor patates, belli oranda tüketildiğinde hücre yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Cilt kalitesini artıran mor patates, kabızlık sorununun giderilmesine katkı sağlamakta ve tansiyonu dengeleyici işlev görmektedir.

Yorumlar (0)