Mehmet Öz uyardı: Bu yiyeceklerde gizli şeker olabilir!

ABD'de yaşayan en ünlü Türk olan Dr. Mehmet Öz, bazı yiyeceklerin sağlıklı olarak görüldüğünü ancak içeriğinde yüksek oranda şeker bulunabileceğini belirtti. Marketten yiyecek satın alırken etiketlerine bakılması gerektiğini kaydeden Öz, uyarılarını sıraladı.

SAĞLIK 19.09.2022, 09:54 Hakan Öksüz
Mehmet Öz uyardı: Bu yiyeceklerde gizli şeker olabilir!

ABD'nin ünlü simalarından Dr. Mehmet Öz, sağlıklı olarak görülen bazı yiyeceklerde gizli şeker bulunabileceğini belirterek dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sağlıklı kalmak ya da sporcular tarafından yağ oranını azaltmak için yapılan diyetlerin en önemli kuralının "şekerden uzak durmak" olduğuna değinen Öz, "Bazen sağlıklı beslendiğinizi zannedersiniz ancak diyet için tükettiğiniz yiyeceklerin içeriğinde gizli şeker vardır. Bu tüketim tarzı, diyetinizi boşa çıkarabilir." ifadelerini kullandı.

"Yulaf alırken paketi inceleyin"

Uyarılarını sıralayan Mehmet Öz, içeriğinde gizli şeker bulunabilen yiyeceklerden birinin yulaf olduğunu belirtti. Şeker ve yağ içermeyen yulafın, diyet döneminde en çok kullanılan yiyeceklerden biri olduğunu kaydeden Öz, "Her yulaf aynı değil. Özellikle de aromalı yulaflardan bahsediyorum. Bu tip yulafların 100 gramında ortalama 22 gram şeker bulunuyor. Satın alacağınız yulafların paketlerine bakın ve dikkatli olun. Sağlıklı bir kahvaltı yapmak istiyorsanız sade yulaf ve tarçını tercih edin." diye konuştu.

Salata sosları ve yeşil yiyecek alırken bunlara dikkat!

Salata tüketiminin sağlık uzmanları tarafından önerildiğini hatırlatan Mehmet Öz, kullanılan soslara dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Salataya ilâve edilen sosların genellikle fazla şekerli olduğunu kaydeden Öz, "Marketten satın aldığınız her şeyin paketine bakın. Salata için sos alıyorsanız şeker oranını inceleyin. Kremalı soslardan uzak durmaya çalışın. Zeytinyağlı ya da taze limonlu sosları kullanmaya özen gösterin. Üzerinde 'koruyucu içermez' yazan ya da GDO'suz olduğu belirtilen her yeşil yiyecek, sağlıklı değildir. Bazı meyveler şeker deposudur. Meyveden alınan şeker de insülini yükseltebilir." açıklamasında bulundu.

Spor yapmayanlara protein bar uyarısı!

Özellikle sporcular tarafından kullanılan protein barlar hakkında da konuşan Öz, "Eğer spor yapıyorsanız, içeriğinde yaklaşık 20 gram protein bulunan bu barlardan kullanmanız önerilebilir. Ancak bu insanların gün içinde yüksek oranda kalori yaktığını unutmayın. Eğer aktif olarak spor yapmıyorsanız bu barlar, sizin için aynı faydayı sağlamayacaktır. Spor yapmıyorsanız her gün protein bar tüketmek, ani şeker yükselişine yol açabilir." dedi.

Yorumlar (0)