Maymun çiçeği virüsü tespit edildi, hastaneden kaçtı!

Tatil için ABD'den Meksika'ya giden ve maymun çiçeği virüsü tespit edildiği için bir sağlık merkezinde tedaviye alınan kişinin, ülkesine kaçtığı duyuruldu.

SAĞLIK 09.06.2022, 10:54 12.06.2022, 10:00 Hakan Öksüz
Maymun çiçeği virüsü tespit edildi, hastaneden kaçtı!

Birçok ülkede aniden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, yayılmaya devam ediyor. Virüsün ilişkin açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), vaka sayısının hızlı şekilde artışa geçtiğini duyurdu. Şimdiye kadar tespit edilen vaka sayısında İngiltere zirvede bulunuyor. Virüsün İspanya, Portekiz, Almanya, Kanada ve Fransa gibi ülkelerde yaygınlık gösterdiği kaydedildi.

29 Mayıs'ta gözetime alınmıştı

Maymun çiçeği virüsü vakalarının görüldüğü ülkelerden biri de Meksika oldu. Ülkeye ABD'nin Dallas kentinden gelen 48 yaşındaki bir kişide 29 Mayıs tarihinde virüs tespit edilmişti. Söz konusu kişinin, Puerto Vallarta kentindeki bir hastanede karantinaya alındığı duyurulmuştu.

Jalisco Sağlık Bakanlığı: Uyarılara rağmen kaçtı!

Gelen bilgilere göre tedaviye alınan ABD uyruklu kişi, hastaneden kaçarak ülkesine döndü. Jalisco Sağlık Bakanlığı, gizlice hastaneden kaçan kişide öksürük, ciltte kabarcıklar ve titreme gibi belirtilerin tespit edildiğini bildirdi. 

Bütün uyarılara rağmen bu kişinin tedaviyi reddederek hastaneden kaçtığını aktaran Jalisco Sağlık Bakanlığı, "ABD Hastalık Kontrol Merkezine (CDC) bilgi verildi ve oradaki doktoruyla temas kuruldu." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)