Maymun çiçeği virüsü o ülkeye de sıçradı!

Bir maymun çiçeği virüsü vakasının da Avusturya'da görüldüğü kaydedildi. Avusturyalı sağlık yetkilileri, hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki hastanın temas kurduğu kişilere ulaşılmaya çalışıyor.

SAĞLIK 23.05.2022, 00:22 Hakan Öksüz
Maymun çiçeği virüsü o ülkeye de sıçradı!

İlk defa İngiltere'de ortaya çıkan ve ardından çok sayıda ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsünün yeni bir salgına yol açıp açmayacağı merak ediliyor. Maymun çiçeği virüsünün Avusturya'ya da yayıldığı belirtildi. 

Temas kurduğu kişiler tespit edilecek!

Gelen bilgilere göre başkent Viyana'da çeşitli semptomlar taşıyan 35 yaşındaki bir kişi hastaneye kaldırıldı. Karantina altına alınan kişide maymun çiçeği virüsünün tespit edildiği kaydedildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Viyana Sağlık Birimi Sözcüsü Nina Brenner-Küng, "Hastanın temas kurduğu kişileri tespit etmeye çalışıyoruz." dedi.

Hastanın cildinde döküntülerin meydana geldiğini aktaran Nina Brenner-Küng, "Yüksek ateş de mevcut. Ten rengi de değişen hastayı karantinaya aldık. Yapılan tetkikler sonucunda maymun çiçeği virüsü bulaştığını tespit ettik." ifadelerini kullandı.

Virüsün iki türü var!

Şu ana kadar 80 maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini bildiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastalığın iki türünün olduğunu aktarıyor. Kongo türünde her 10 vakadan 1'inin ölümle sonuçlandığı belirtiliyor.

Batı Afrika türü ise çok daha ölümcül. Maymun çiçeği virüsünün Batı Afrika türü bulaşan her 2 kişiden sadece 1'i kurtulabiliyor. Virüsün, hayvanlardan insanlara yakın temasla bulaştığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)