Maymun çiçeği virüsü durmak bilmiyor! Bir ülkeye daha sıçradı

Hindistan'da ilk defa bir kişide maymun çiçeği virüsüne rastlandı.

SAĞLIK 15.07.2022, 12:22 16.07.2022, 10:09
Maymun çiçeği virüsü durmak bilmiyor! Bir ülkeye daha sıçradı

Hindistan Sağlık Bakanlığından gelen açıklamada, hafta başında Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) ülkeye gelen ve Kerala eyaletinde yer alan 35 yaşındaki bir erkeğin hastaneye gittiği aktarıldı.

Hindistan’daki ilk vaka

Açıklamada, bu kişiye hastanede maymun çiçeği virüsü teşhisi konulduğu ve bu hastanın, "ülkedeki ilk maymun çiçeği virüsü vakası" olduğu belirtildi.

Bakanlığın, Kerala'nın Kollam şehrine üst düzey bir sağlık ekibi yolladığı belirtilen açıklamada, ekibin kamu sağlık tedbirlerinin tesisi için eyalette görevli olan sağlık çalışanlarıyla koordineli çalışacağı bildirildi.

Açıklamada, durumun, hükümet tarafından yakından takip edildiği ve önleyici adımlar atıldığı belirtilirken, eyaletlerle salgın olasılığına karşı eşgüdümlü çalıştığı bildirildi.

Bu kişinin, BAE'de olduğu esnada maymun çiçeği hastalığı bulunan biriyle temasta olduğu aktarıldı.

Maymun Çiçeği Virüsü

Endemik bir virüsün yol açtığı nadir hastalıklardan biri olarak değerlendirilen maymun çiçeği, Batı Afrika ve Kongo türü olmak üzere 2’ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan bulaşan ve insandan insana nadiren yakın temasla bulaşan virüs, vücutta kaşıntılı kabarcıklara ve yüksek ateşe yol açabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine bakıldığında, yıl başından beri dünya genelinde 39 ülkede 50 ülke ya da bölgede 3 binden fazla tespit edilmiş vaka yer alırken, hastalık sebebiyle 1 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)