Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı!

Meksika Sağlık Bakanlığı, ABD'den gelen 50 yaşındaki bir kişide maymun çiçeği virüsünün tespit edildiğini duyurdu. Böylece maymun çiçeği virüsünün tespit edildiği ülkelerin sayısı 20'ye yükseldi.

SAĞLIK 29.05.2022, 00:17 29.05.2022, 01:54 Hakan Öksüz
Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı!

İngiltere'de tespit edildikten sonra birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü, bir ülkeye daha sıçradı. Latin Amerika'da önce Arjantin'de görülen virüs, şimdi de Meksika'da ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama, Meksika Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hugo Lopez Gattel Ramirez'den geldi.

ABD'den gelen kişide virüs tespit edildi

Açıklamaya göre ABD'den başkent Mexico City'ye gelen 50 yaşındaki bir erkekte virüs tespit edildi. Sağlık yetkililerine göre virüs, hastaya büyük ihtimalle Hollanda'da bulaştı.

Virüs nasıl bulaşıyor?

Edinilen bilgilere göre virüs bulaşan hasta, Mexico City’de bulunan bir klinikte gözetime alındı.

Müsteşar Ramirez, maymun çiçeği virüsünün insandan insana temasla geçebildiğini söyledi. Vatandaşları uyaran Ramirez, "Virüsün zannedildiği gibi yiyecekler, su veya havadan bulaşmadığını söylemek gerekir." dedi.

Vaka sayısı 200 oldu

Ramirez'in verdiği bilgilere göre maymun çiçeği virüsü, henüz büyük bir salgına yol açacak güçte değil. DSÖ'den gelen açıklamaya göre maymun çiçeği virüsü, şu ana kadar 20 ülkeye yayıldı. Tespit edilen vaka sayısı da 200'e yükseldi.

Yorumlar (0)