Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı

Son haftalarda özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hızla yayılan maymun çiçeği virüsü, bir ülkede daha görüldü. 

SAĞLIK 29.05.2022, 12:56 29.05.2022, 13:00
Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü son ülke Meksika oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Meksika Sağlık Müsteşarı Hugo Lopez Gatell, ülke sınırları içerisinde tespit edilen vakanın kısa süre önce Hollanda’da bulunduğunu belirterek, “Kendisinin virüsü Hollanda’dan kaptığını düşünüyoruz. Şu an için sağlık durumu hakkında tedirgin olacak bir durum yok. Bir süre karantina altında tutulacak. Ciddi bir sorun yaşamadan iyileşeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Hastanın New York’ta yaşadığı öğrenildi

Maymun çiçeği virüsünün insandan insana temas yoluyla bulaşabildiğini hatırlatan Gatell, bu konuda tüm vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Öte yandan Meksika’da karantinaya alınan hastanın New York’ta yaşadığı belirlendi. 

Dünya genelinde 80 vaka tespit edildi

Dünya genelinde panik yaratan maymun çiçeği virüsü ile ilgili verileri paylaşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugüne kadar toplamda 80 vakanın tespit edildiğini duyurdu. 50 şüpheli hastanın ise tetkik süreci devam ediyor.

Maymun çiçeği virüsünün 2 farklı türü bulunuyor

‘Kongo’ ve ‘Batı Afrika’ olarak 2 farklı türü bulunan maymun çiçeği virüsü, genellikle hayvanlarda ortaya çıkıyor. Hayvanlardan insanlara bulaşan virüs, nadiren insandan insana da bulaşabiliyor. Hastalığın en önemli belirtileri arasında yüksek ateş, vücutta oluşan büyük kabarcıklar ve kaşıntı yer alıyor. 

Yorumlar (0)