Bakan Koca konuştu: Maske zorunluluğu geri mi geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Maske kullanımının yeniden zorunlu hale getirileceğine ilişkin iddialara açıklık getiren Bakan Koca, malpraktis yasası ile ilgili de bilgi verdi.

SAĞLIK 28.06.2022, 16:04 28.06.2022, 16:11 Hakan Öksüz
Bakan Koca konuştu: Maske zorunluluğu geri mi geliyor?

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kullanımı zorunluluğunun geri getirileceğine dair iddialar hakkında konuştu. 

"Toplumsal ölçekte bir endişe yaratmıyor"

Koronavirüs salgınının artık grip gibi seyrettiğini kaydeden Bakan Koca, kronik rahatsızlığı bulunanların ve ileri yaştaki vatandaşların halen daha risk grubunda bulunduğunu söyledi. Risk grubunda yer alan kişilerin, koronavirüs tedbirlerine uymaya devam etmesi gerektiğinin altını çizen Koca, "Koronavirüs artık toplumsal ölçekte bir endişe yaratmıyor. Aşılar sayesinde artık grip gibi seyrediyor." dedi.

"Kötü günleri atlattık, aynı tablo bir daha yaşanmaz"

Son iki haftada vaka sayılarının en az 3 kat arttığına işaret eden Bakan Koca, "Bununla birlikte hastanelerdeki yoğunluk düşüyor. Yoğun bakım servislerinde her geçen hafta daha az koronavirüs hastasının bulunduğu görülüyor. Kötü günleri atlattık. Pandemi dönemine benzer bir tablonun gelecekte yaşanacağını düşünmek yanlış olur. Bu konuda herkes gönlünü ferah tutabilir." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorların yaşadıkları bazı sıkıntılara ilişkin de konuştu. Dünya genelinde tıp dünyasındaki malpraktis (yanlış tedavi) davalarının bir hayli arttığına değinen Koca, "Tıp dünyası, bu davalardan dolayı avukatlar ile sigorta şirketleri arasına sıkıştı. Doktorlar, mesleklerini gönül rahatlığıyla icra edemiyor." dedi.

"Malpraktis yasasını çıkardık, tazminatları devlet ödeyecek"

Malpraktis (yanlış tedavi) davaları nedeniyle hekimlerin büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "ABD'de birçok Avrupa ülkesinde bu sorunun bir çözümü henüz bulunamadı. O ülkelerde 'sigorta şirketlerine prim ödeme' uygulamasına geçildi. Biz ise bambaşka bir yöntem uygulamaya başladık. Çıkardığımız malpraktis yasası, hem doktorların hem de hastalar için işleri kolaylaştıracak. Çünkü tazminatları devlet ödeyecek. Bu uygulama, kasıtlı olmayan durumlar için geçerli olacak. Aksi halde tazminatı doktor ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)