Lübnan’daki patlamada yaralanan 3 kişi Türk ambulans uçağı ile Ankara'ya getirildi 

Lübnan’da 79 kişinin yaralandığı ve 28 kişinin öldüğü akaryakıt tankeri patlamasında yaralılardan 3’ü, Türkiye’ye getirildi. Ambulans uçak, gece 01.30 sularında Ankara’ya iniş yaptı. 

SAĞLIK 16.08.2021, 08:31 16.08.2021, 09:27
Lübnan’daki patlamada yaralanan 3 kişi Türk ambulans uçağı ile Ankara'ya getirildi 

Lübnan’da meydana gelen akaryakıt tankeri patlaması hadisesinde 79 kişi yaralanmış ve 28 kişi de vefat etmişti. Ülkenin kuzeyindeki Akkar bölgesindeki patlamanın ardından pek çok yaralı çevre hastanelere yönlendirilmişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise 4 yaralının Türkiye’ye yönlendirilmesi konusunda Türkiye Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmişti. 



Beyrut’a uçak gönderildi 

Türkiye Sağlık Bakanlığı, gelen talep sonrasında, bir ambulans uçağını Beyrut’a gönderdi. Patlamada ağır yaralanan 4 kişi, Beyrut Havaalanı’na getirildi. Fakat bir kişinin durumunun ağırlaşması üzerine 3 kişi Türkiye’ye gönderilebildi. Patlamada ağır yaralanan Raed Al Hassan, Ali Jamal Baretta ve Khaled Othman, gece 01.20 sularında Ankara’ya getirildi. 





112 Acil Sağlık ekiplerinin Esenboğa Havalimanı’nda karşıladığı hastalar, Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Lübnan eski başbakanı Saad el-Hariri ve Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ise Türkiye’ye teşekkürlerini iletti. 







Yorumlar (0)