Kovid-19 savaşçılarından aşı seferberliği

Kırklareli’nde görev yapan sağlık ekipleri, aşı hizmetini hastaneye gitme imkanı olmayan ve kırsalda yaşayan vatandaşların ayaklarına götürüyor. 

SAĞLIK 12.06.2021, 16:09 13.06.2021, 12:45
Kovid-19 savaşçılarından aşı seferberliği

Son dönemde vaka sayısında önemli düşüş yaşanan şehirler arasında yer alan Kırklareli'de, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesindeki aşı ekibi sahada çalışmalarına devam ediyor.

Kırsalda aşı seferberliği

Filyasyon çalışmalarıyla bir taraftan Kovid-19’un izini takip ederek teması azaltmak için uğraşan sağlık ekipleri, diğer yandan ise köyde yaşayan ve bu sebeple hastaneye gidemeyen vatandaşların aşılanması için çabalarını sürdürüyor.

Pandemiyle mücadele çerçevesinde çağrı merkezine gelen aşı talebinin dışında sahada ve kırsal mesailerini sürdüren sağlık ekipleri, yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara da giderek aşılanmalarını sağlıyor. Aile Sağlığı Merkezi’nin olduğu köylerde vatandaşlar, bu merkeze davet edilirken, bazı vatandaşların ise tarlalarına ve evlerine gidilerek aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, aşılama çalışmaları ile birlikte vaka sayılarının 100 bin kişide 50,51'e düştüğünü belirtirken, sırası gelen bütün vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Salgının ancak aşılama çalışmalarıyla bitebileceğini belirten Cerit, "Müdürlüğümüz tarafından sahada aşı yapmak için kurulan mobil aşı ekiplerimiz, köylerde, kırsalda vatandaşlarımıza aşı yapılmaktadır. Aşılarını yaptırarak pandemiyle mücadeleye destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz." sözlerini kullandı.

“Herkes aşısını yaptırsın”

Yıldız Dağlarının eteklerinde yer alan Dereköy köyünde vatandaşlara, aile sağlığı merkezi tarafından aşıları yapıldı. Aşısını yaptıran Sevim Kılıçarslan, ayaklarına kadar gelen sağlık ekiplerine teşekkürlerini iletti. Köydeki iş yoğunluğu sebebiyle hastaneye gidemedikleri belirten Kılıçarslan, "Çok mutluyum. Lütfen herkes aşısını olsun ki hastalıktan kurtulalım. Allah sağlık çalışanlarının hepsinden razı olsun." sözlerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için canla başla çalıştıklarına tanık olduklarını belirten Yaşar Baki Yarar, salgının sağlık çalışanlarının mücadelesi biteceğine inandığını söyleyerek "Herkesin aşı olması gerekiyor. Bir daha bu virüse yakalanmayalım." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)