Koronavirüsün etkilerini silen bitki

Salgın sürecinde sıklıkla tercih edilen bitkisel ürünlerden sinirli ot, özellikle COVID-19'u atlatanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

SAĞLIK 27.07.2021, 21:46 28.07.2021, 13:52
Koronavirüsün etkilerini silen bitki

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19'la (yeni tip koronavirüs) mücadele küresel çapta devam ediyor. Yurttaşlar ise bitkisel ürünler kullanarak kendilerince önlem alıyor. Uzun senelerdir aktarlarda satışı yapılan ancak salgın sürecinde talep yoğunluğu yaşanan sinirli ot ise bitkisel tedbirler arasında ilk sıralardaki yerini alıyor. Demlenerek tüketilen sinirli ot, özellikle COVID-19'u atlatan kişiler için büyük yarar sağlıyor. Solunum yolu problemi çekenlerin tüketmesi halinde rahatlık sağlayan sinirli ot, son dönemlerde aktarlara en çok sorulan bitkisel ürünler arasında gösteriliyor.

Faydaları saymakla bitmiyor

Eskişehir’de uzun senelerdir aktariye ürünlerinin satışını gerçekleştiren Koray Özkılıç, sinirli otun senelerdir bilinen ancak son dönemlerde çok tercih edildiğini dile getiriyor. Diğer yandan, sinirli otun yararlarını aktaran Özkılıç, “Bu otu 30 senedir satıyoruz. Zaten geniş kitleler tarafından bilinen bir ot. Fakat salgından dolayı popülaritesi bir hayli arttı. Otumuz vücuttaki A, B ve D vitaminin eksikliğini giderir. COVID-19'un akciğere verdiği zararla nefes alıp verme güçlüğüne iyi gelir. Astım, bronşit, KOAH, nefes darlığı gibi hastalıklara iyi gelir. Çay gibi demlenerek tüketildiğinde ciğerleri açar ve solunumda rahatlık sağlar. Yurttaşlar özellikle salgın sürecinde sinirli ota yoğun bir ilgi gösteriyor. Özellikle COVID-19'u atlattıktan sonra akciğerlerde kalan hasardan dolayı meydana gelen solunum problemi için çok fazla tercih ediliyor. Henüz virüse yakalanmamış olanlar ise önlem maksatlı olarak tüketiyor. Sabah ve akşam bir su bardağı içmeleri yeterli olur." diye konuştu. 

Yorumlar (0)