Koronavirüsü yenen doktor anlattı: Korkunçtu!

Koronavirüsü yenen doktor Mehmet Durmuş ve kendisine refakat sırasında hastalığı kapan eşi İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş hastalığı nasıl geçirdiklerini anlattı. Mehmet Durmuş, çok ciddi bir solunum sıkıntı yaşadığını söyledi. Fazilet Durmuş ise “Kemiklerim birbirinden ayrılıyor zannettim.” dedi.

SAĞLIK 24.01.2021, 11:24 25.01.2021, 09:15
Koronavirüsü yenen doktor anlattı: Korkunçtu!

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi Kampüsü’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Durmuş’un belirtilerin ardından 4 Aralık 2020 tarihinde yaptırmış olduğu koronavirüs testi pozitif olarak sonuçlandı.

Filyasyon ekipleri tarafından eşi Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a yapılan test sonucunun da pozitif çıkmasının ardından çift evde karantinaya girdi.

Çift, ilk zamanlarda şikayetleri olmasa da daha sonra durumları ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık olarak 1 ay vücut kırgınlığı, öksürük, ateş ve yüksek derecede nefes darlığı yaşadı.

Geçirdikleri bu zorlu süreçten sonra yeniden sağlığına kavuşan Durmuş çifti, nefes almanın önemine işaret edip, insanları aşı olmaları ve tedbirlere uymaları hususunda uyarıyor.

“Bir bardak çay dahi içemiyordum”

Dr. Mehmet Durmuş, koronavirüs olduktan sonra nefessiz kaldığı için bir bardak çay bile içemediğini söyleyerek, “Bir kaşık yemeği yerken dahi nefes alamıyordum, yemek yiyemiyordum. Korkunç bir nefes darlığı yaşadım. Hastanede çalışan arkadaşlarım, entübe edileceğim diye çok korkmuştu.” dedi.

“Nefes almanın ne kadar önemli olduğunu gördüm”

Durmuş, nefes almanın kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Nefes alamadığınız zaman kıymetini anlıyorsunuz. Hastanedeki ilaçların ardından daha rahat uykumu almaya başladım. İlk zamanlarda evde uyumakta güçlük çekiyordum. Balkona gidip dolaşıyordum. Arabadan inerek hastaneye gidene kadarki o 100 metre bile çok zordu. Nefessiz kaldım. Odaya gittiğimde hemşireler oksijen verdiler hemen öyle rahatladım. Çok zorluk çektim. Allah kimseye göstermesin, bu yüzden çok sıkı bir şekilde virüsten korunmaya çalışalım.”

“Lütfen aşınızı olun”

İnsanlara, mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymaları yönünde çağrı yapan Durmuş, “Bir doktor olarak değil, koronavirüsü atlatmış bir insan olarak rica ediyorum; lütfen aşınızı olun.” şeklinde konuştu.

“Sırt kemiklerim birbirinden ayrılıyor gibiydi”

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da hastalığın ilk dönemlerinde şiddetli baş ağrısı yaşadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Normal bir ağrı değil kesinlikle bu, sanki gözleriniz yerlerinden fırlayacakmışçasına ağrınız oluyor. Tat ve koku kaybım yoktu, ilk baştaki süreç çok zorlu değildi fakat 5-6 günün ardından Mehmet Bey’in tahlillerinin yüksek çıkmasından sonra hastaneye yatırdık, ona refakatçi oldum. Üçüncü günün ardından benim de durumum baya ağırlaştı. Nefes almakta ciddi olarak zorluk çekiyordum. O kadar ki, öksürmekten nefes bile alamıyordum, sırt kemiklerim sanki birbirinden ayrılıyor gibiydi, ciğerim dışarı çıkacaktı sanki. O kadar öksürmekten kan gelmeye başladı. Hastanede buhar ve oksijen tedavisiyle çok şükür hastalığı atlattık.” dedi.

Nefes alamadıkları zaman yaşamın kıymetini anladıklarını söyleyen Durmuş, sağlıklıyken kimi insanların bunun farkına varamayabileceğini ifade etti.

Tedavi sürecinde sağlık görevlilerinin adeta cansiperane bir şekilde çalıştıklarına şahit olduklarını söyleyerek, “İnsanların aklına belki, ‘Bir taneniz hekim, ötekiniz İl Milli Eğitim Müdür, tabi sizinle ilgilenirler.’ diye bir düşünce gelebilir ama durum öyle değil. Bulunduğumuz servisteki tüm hastalarla aynı derecede ilgilenildi. Bu yüzden sağlık çalışanlarımızın işlerini kolaylaştırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Kurallara uymaya ilişkin lütfen hassasiyet gösterelim.” şeklinde konuştu.

Kendilerinin hasta olmasının ardından en küçük oğlunun evde tek başına karantinayı geçirdiğini söyleyen Durmuş, kendilerine desteklerini esirgemeyen tüm sağlık ve eğitim camiasına teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)