Koronavirüsten kurtulan hastaların üçte biri, yeniden hastaneye kaldırılıyor

Koronavirüs salgınını çok yönlü araştıran Bilim insanları, bu kez 140 gün boyunca koronavirüse yakalanıp iyileşen hastaların durumunu gözlem altına aldı.

SAĞLIK 01.04.2021, 16:55 02.04.2021, 09:29
Koronavirüsten kurtulan hastaların üçte biri, yeniden hastaneye kaldırılıyor

Taburcu olan koronavirüs hastalarına yönelik yeni bir çalışmaya imza atan bilim insanları, hastalığa yakalanıp iyileşenlerin üçte birinin yeniden hastaneye kaldırıldığını ortaya çıkardı.

48 bin hastanın 140 günlük yaşamı incelendi

İngiltere’deki Leicester Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, koronavirüse yakalanarak hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen 48 bin hastanın 140 günlük yaşamlarını inceledi.

31 Ağustos 2020'den önce tedavisi tamamlanıp hastanelerden taburcu olan hastaların verilerini inceleyen bilim insanları, koronavirüse yakalanıp iyileşen kişilerin üçte birinin daha sonraki süreçte yeniden hastaneye yatırıldığını belirledi.

Araştırma da söz konusu iyileşen hastaların, böbrek, kalp, damar, karaciğer hastalıkları ve ölüm oranlar incelendi. 140 gün süreli takip altına alınan kişilerin üçte birinin hastaneye kaldırılırken bu süre zarfında 5 bin 875'inin ise hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yorumlar (0)