Koronavirüste "pembe göz" belirtisine dikkat!

ABD'de gerçekleştirilen bir çalışma neticesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bugüne kadar bilinmeyen yeni bir belirtisinin tespit edildiği bildirildi. ABD'li araştırmacılar, her 30 hastadan birinde göz akının iltihaplanması olan ve "pembe göz" olarak nitelendirilen konjonktivite rastlandığını ifade etti. 

SAĞLIK 30.03.2020, 11:05
Koronavirüste "pembe göz" belirtisine dikkat!

Amerikan Oftalmoloji Akademisi, gerçekleştirdiği araştırmalar neticesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) şimdiye kadar duyurulmayan bir belirtisinin daha tespit edildiğini kaydetti. 

"Pembe göz" olarak nitelendirilen konjonktivitin de belirtiler arasında bulunduğuna dikkat çekildi. ABD’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konuşan her 30 hastadan birinde konjonktivite rastlandığı belirtildi.

ABD’li doktorlar, Çin’de bulunan birçok hastaneden elde edilen sağlık verilerinin bulunduğu diğer çalışmalara da işaret ederek, bu araştırmada 1099 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının 19’unda konjonktivit belirlendiğini duyurdu.

Konjoktivit nedir?

Konjoktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanması ile ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Uzmanlar, konjonktivite sahip olan kişilerin aynı zamanda solunum güçlüğü ve ateş gibi belirtiler göstermeleri durumunda, yeni tip koronavirüs (Covid-19)  şüphesiyle sağlık kurumlarına başvurmaları hususunda uyarıyor.

Yorumlar (0)