Koronavirüste bir ilk: Bilim dünyası bu vakayı konuşuyor

İspanyalı bilim insanları, bir kadın sağlık personelinin 20 gün içerisinde iki defa koronavirüse yakalandığını açıkladı.

SAĞLIK 21.04.2022, 18:20
Koronavirüste bir ilk: Bilim dünyası bu vakayı konuşuyor

İngiltere medyasında yer bulan habere göre, bilim insanları, 31 yaşında olan bir kadın sağlık personelinin Aralık 2021'de virüsün Delta varyantına yakalandığını, Ocak 2022'de ise Omicron varyantı ile enfekte olduğunu belirledi.

Genç kadının ilk PCR testinin ardından herhangi bir semptom göstermediği fakat yeniden virüse yakalandığında ateş ve öksürük gibi belirtiler geliştirdiği aktarıldı.

"Omicron varyantı bağışıklıktan kaçabiliyor"

Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kongresi'nden bir çalışma yazarı olan Dr. Gemma Recio, sağlık personelinin 21 gün geçmeden yeniden enfekte olduğunu belirlediklerini, bu durumun, Omicron varyantının daha evvel doğal enfeksiyon ve aşılar yoluyla sağlanan bağışıklıktan kaçabildiğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Recio, daha evvel koronavirüse yakalananların, aşı dozları tam olsa dahi 20 gün gibi kısa bir süre içinde tekrar enfekte olabileceklerini kaydetti.

Diğer yandan, araştırmacılar, evvelki enfeksiyonlardan ve aşılardan sağlanan bağışıklığın Omicron vakalarında sağlık merkezine yatışa karşı kısmı oranda koruma sağladığının altını çizdi.

Koronavirüsün daha bulaşıcı olan Omicron varyantı Aralık 2021'de ortaya çıkmış ve vaka sayılarının oldukça hızlı bir şekilde yükselmesine yol açmıştı.

Yorumlar (0)