Koronavirüste 4 ay öncesine dönüldü! Eski tedbirler geri geliyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu, 4 ay öncesine döndü. Rakamların bu şekilde devam etmesi durumunda Nisan ve Mayıs aylarında alınan tedbirler yeniden uygulanacak. 

SAĞLIK 07.09.2020, 09:12
Koronavirüste 4 ay öncesine dönüldü! Eski tedbirler geri geliyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu giderek kötüleşiyor. Vaka sayılarındaki artışın durdurulamadığı görülüyor.

Aktif yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, tekrar 30.000'e kadar ulaştı. Günlük can kayıplarının da yeniden dört ay öncesinin seviyesine ulaştığı fark edildi. 

Bu nedenle pandemide her şeyin başa sardığına ilişkin kaygılar ortaya çıktı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunun geldiği durum, yeni önlemlerin hayata geçirilmesini de gündeme getirdi.

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de son 24 saatte 1.578 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Son bir günde yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı ise 53'e ulaştı. Son 24 saatte iyileşen hasta sayısı 1.013 oldu.

Alınan bilgiye göre, son 24 saatte uygulanan test sayısı ise 96.842 olarak kayıtlara geçti. 

Türkiye'de şu ana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 279.806 olurken, toplam iyileşen hasta sayısı ise 251.105, toplam can kaybı ise 6.673 oldu. Ağır hasta sayısının 1.102'ye yükseldiği görüldü.

Ankara'da durum kötü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının İstanbul'dakinin iki katına yükseldiğini bildirdi.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından hastaların yüzde 60'tan fazlasının yer aldığı İstanbul'da bu oran yüzde 10'a kadar geriledi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 90'ı şu anda Anadolu şehirlerinde bulunuyor.

Bu nedenle başkent Ankara başta olmak üzere yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın sürdüğü kentlere ilişkin yeni önlemlerin hayata geçirilmesi konuşuluyor.

Eski tedbirler geri gelecek

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunun bu şekilde seyretmesi halinde Nisan ve Mayıs aylarında alınan önlemler yeniden uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı söyleniyor fakat alışveriş merkezleri, restoranlar ve oyun olanları gibi sosyal mesafeye riayet edilmeyen yerlere ilişkin yaptırımlar gelebilir. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış hızı, hangi alanlarda nasıl kısıtlamalar olacağını belirleyecek. Bütün şehirlerde maske ve sosyal mesafeye yönelik kontrollerin sıkılaştırılması, Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayanların farklı hizmetlerden faydalanamaması gibi önlemler de ele alınıyor.

Yaz aylarının rehaveti atılmalı

Bilim Kurulu toplantılarında gerçekleştirilen konuşmalarda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başlarında sağlanan motivasyonun sona erdiği, Nisan ve Mayıs aylarında gösterilen farkındalığın tekrar oluşması gerektiği ifade edildi. 

Yaz aylarında meydana gelen rehavetten kısa süre içerisinde kurtulunması gerektiği belirtildi. 

Yorumlar (0)