Koronavirüsle mücadelenin kahramanları evde aşılamayı sürdürüyor

Koronavirüsle mücadele sağlık ekipleri, aşılama için zamanı gelmiş ancak aşı merkezlerine ulaşamayan yaşlı, hasta veya engeli olan vatandaşların aldıkları randevularla evlerinde aşılarını yaparak sağlık kontrolü gerçekleştiriyor.

SAĞLIK 17.05.2021, 12:05 18.05.2021, 09:35
Koronavirüsle mücadelenin kahramanları evde aşılamayı sürdürüyor

Koronavirüsle mücadele dahilinde aşılanma oranlarını arttırmak amacıyla oluşturulmuş olan ekipler, zorlu coğrafyada tarlaları, dağları ve çamurlu yolları aşıp kilometrelerce yol giderek vatandaşlara hizmet veriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen koronavirüsle mücadele dahilinde aşı ekipleri zorlu yolları aşıp vatandaşların evlerine giderek, il ve ilçe merkezlerinin yanında en ücradaki köylerde de aşı çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

182 veya MHRS'den alınan randevularla evlerinde aşı yapılıyor

112 Acil Servis ekipleri ve UMKE ekipleri, aşı olmak için gitmekte zorlanan kişiler ve yatalak hastalara MHRS veya 182’den alınan randevuyla evlerine giderek hizmet veriyor.

Engebeli ve dağlık coğrafyalarda köylülere ulaşmak amacıyla kimi zaman yürümek durumunda kalan sağlık ekipleri, vatandaşlara mutluluk dağıtıyor. Yaşlılardan aldıkları dualarla moral bulan sağlık çalışanları koronavirüse karşı vatandaşları aşılamak amacıyla canla başla mücadele ediyor.

Aşının ardından telefonla sağlık durumlarını soruyorlar

Aşı yapılmasının ardından ekipler vatandaşları sağlık kontrolünden geçirerek yakından ilgileniyor ve durumlarına ilişkin bilgi alıyor.

Aşı ekibinde görevli olan doktor Süleyman Kuşçu koronavirüsle mücadele dahilinde 5 aylık süreden beri köy köy ve mahalle mahalle gezip vatandaşlara aşı hizmeti verdiklerini kaydetti.

Kuşçu, aşılamayı hız kesmeden sürdürdüklerini ve bir an önce sürecin atlatılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydederek, “Kars’taki köylerde bir hasta randevu aldığı zaman tek bir aşı bile olsa yolun mesafesine bakmadan hastaya ulaşıyoruz. Kış burada zor geçti eksi 22-25 dereceye kadar sıcaklıklar düştü. Bu dönemde tedbirleri alarak aşı yapmaya gidiyorduk.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)