Koronavirüse yenilen Lale’nin acılı babası: “Kızım, cahil kesime inandı, aşı olmadı” 

26 yaşında olmasına karşın aşı karşıtlarına inanarak aşı yaptırmayan Lale, bir süre önce vefat etti. Lale’nin acılı babası ile kızının aşı karşıtı cahillere aldandığını belirtti. 

SAĞLIK 15.08.2021, 12:09 16.08.2021, 09:06
Koronavirüse yenilen Lale’nin acılı babası: “Kızım, cahil kesime inandı, aşı olmadı” 

Samsun Bafra’da yaşayan 26 yaşındaki Lale Duran, bir süre önce koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi gören genç kadın, vefat etti. Önceki gün Altınay Mahallesi’nde toprağa verilen Lale’nin acılı babası Sefer Duran, kızının vefatı hakkında konuştu. 

“Kızım, cahil kesime kandı” 

Sefer Duran: “Ben ve eşim dahil ailemizde 6 kişi koronavirüse yakalandı. Hepimiz aşı olmuştuk ama Lale olmamıştı. Ailemizde aşısız tek kişi oydu. Kızım, aşı olmadığı için bu savaşı kazanamadı. Kızıma aşı olmasını çok söyledim ama o, sosyal medyadan öğrendiklerine, cahil kesime inandı. Aşı olmak istemedi. Buraya cenazeye gelenlere, benimle iletişime geçen herkese söyledim, aşınızı olun. Ben bunun acısını yaşadım, siz de yaşamayın.” 



“Cami hoparlöründen aşı için çağırdılar” 

Duran: “Ben de koronavirüse yakalandım ve 9 gün hastanede yattım. Allah devletimizden ve sağlık personellerinden razı olsun. Bize çok iyi baktılar. Önemli olan oraya düşmemek. Bizim mahallemize aşıcılar geldi. Cami hoparlöründen aşı için çağırdılar ama kızım gitmedi. Biz hepimiz gidip aşı olduk.” 

“Lalelerimiz solmasın” 

Sefer Duran: “Buradan ülkemize bir mesaj vermek istiyorum. Herkes aşısını olsun. Lalelerimiz solmasın. Benim yavrum öldü. Evlat acısı çok zor, hiçbir şeye benzemiyor. Aşı karşıtları da sosyal medyadan kulaktan dolma sözlere inanmasınlar. Gitsinler Sağlık Bakanlığı’na sorsunlar, öğrensinler.” 

Yorumlar (0)