Koronavirüse karşı etkili olabilecek ilaç açıklandı!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, koronavirüsle ilgili "Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 26.02.2020, 17:16
Koronavirüse karşı etkili olabilecek ilaç açıklandı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),remdesivir adlı ilacın koronavirüse (Kovid-19) yakalanan hastalarda işe yarayabileceği iddiasının doğru olduğunu söyledi.

DSÖ yetkilileri, yeni tip koronavirüse karşı işe yarayabileceği öne sürülen remdesivir için klinik denemelerin yapıldığını ve sonuçların haftalar içinde elde edilebileceğini belirtti.

"Tek bir ilaç var o da remdesivir"

DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, "Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" dedi.

Geçmişte Ebola virüsünün tedavisinde de kullanılan Remdesivir'in, koronavirüs ailesinden olan MERS ve SARS üzerinde de bir miktar başarı elde ettiği belirtildi.

Koronavirüs, akciğer enfeksiyonları ve tedavi edilmediğinde ağır akut solunum yetersizliği sendromuna neden olabiliyor. Bu sebeple koronavirüsten korunmak için gerekli önlemleri almak hayati önem taşıyor.

Enfekte yüzeylerden temasla da bulaşabilir

İnfluenza virüsünün yol açtığı gribal enfeksiyonlara benzer şekilde hapşırık ve öksürük sonucu solunum sistemine ulaşabilen bu virüs, enfekte yüzeylerden temasla, ağız ve gözlere de bulaşabiliyor.

Yorumlar (0)