Koronavirüs testleri, laboratuvar kapasitesini zorlamaya başladı!

Almanya'da vatandaşlara uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri, laboratuvar kapasitesini sıkıntıya sokmaya başladı. 

SAĞLIK 02.09.2020, 17:40 02.09.2020, 17:42
Koronavirüs testleri, laboratuvar kapasitesini zorlamaya başladı!

Almanya'da bulunan 200 laboratuvarda bir hafta içerisinde uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sayısı 1 milyona ulaştı.

Söz konusu testlerin laboratuvar kapasitelerini sıkıntıya sokmaya başladığı öğrenildi. Bunun üzerine Alman hükümetinin, hızlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için farklı yollar bulmaya çalıştığı ifade edildi. 

Alman basınına göre, hükümet, hızlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin muhtemel kullanımı için RKI (Robert Koch Enstitüsü) ile BfArM'a (Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü) görev verdi. 

Hızlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin yarım saat içerisinde sonuç verdiği, bu nedenle mevcut test kapasitesini üst düzeye çıkarma olanağının bulunacağı öngörülüyor. Söz konusu testlerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanı seçeneklerine ciddi derecede fayda sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Bazı ülkeler, hızlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerini kullanıyor. Fakat bu testlerin daha yüksek hata payının bulunması sebebiyle Almanya'da uygulanmadığı biliniyor. 

Geçtiğimiz aylarda Almanya'da sadece yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomları gösteren kişilere test uygulanırken, bir süre sonra seyahat eden kişilere ve sağlık görevlilerine uygulanmaya başlanmıştı. 

Öte yandan, sonbahar aylarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış beklendiği, bu nedenle ilerleyen dönemde çok daha fazla test uygulanabileceği ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)