Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme! Aspirin kullananlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırmaya göre, her gün aspirin kullanan kişilerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanede tedavi altında alındıkları zaman yoğun bakım servisine alınma veya ölme risklerinin daha az olduğu fark edildi. 

SAĞLIK 28.10.2020, 08:46 28.10.2020, 16:31
Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme! Aspirin kullananlar...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bütün dünyada etkisini göstermeye devam ederken, hastalığın tedavisine ilişkin yeni gelişmeler de ortaya çıkıyor.

Son olarak Maryland Üniversitesi'nden bilim insanları önemli bir araştırmaya imza attı. Söz konusu araştırmaya göre, kalp-damar hastalıklarına (kardiyovasküler) karşı her gün aspirin kullanan kişilerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanede tedavi altında alındıkları zaman yoğun bakım servisine alınma veya ölme risklerinin daha az olduğu fark edildi. 

Araştırmacılar, enfeksiyon komplikasyonları sebebiyle son dönemde hastanede tedavi altına alınan 412 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasını gözlemledi. Söz konusu hastaların yaş ortalamalarının 55 olduğu ifade edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının yaklaşık 4'te biri, kalp-damar hastalıkları (kardiyovasküler) nedeniyle hastanede tedavi altına alınmadan önce veya hastaneye kabul edilmelerinin hemen ardından düşük oranda aspirin kullanıyordu. 

"Ölüm oranında yüzde 47 azalma"

Bilim insanları, her gün yaklaşık 81 miligram aspirin kullanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının solunum cihazına bağlanma oranında yüzde 44 azalma olduğunu fark etti. Söz konusu hastalarının yoğun bakım servisine alınma oranında yüzde 43 azalma yaşanırken, bu hastaların yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ölüm oranında yüzde 47 azalma meydana geldiği fark edildi. 

"Kan inceltici etkiye sahip"

Maryland Üniversitesi'nden Dr. Michael A. Mazzeffi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aspirinin kan inceltici bir etkiye sahip olduğunu ve mikroklot oluşumunu engellediğini ifade etti.

"Hekimlere danıştıktan sonra kullanabilirler"

Dr. Mazzeffi, böylece aspirinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarına yarar sağladığına dikkat çekerek, söz konusu hastaların hekimlere danıştıktan sonra her gün aspirin kullanabileceklerini söyledi.

Yorumlar (0)