Koronavirüs salgınında ikinci dalganın en yüksek olduğu 10 ülke belli oldu

Oxford Üniversitesi, koronavirüste (Covid-19) ikinci dalga ihtimali en yüksek olan ülkeler yönelik bir araştırma yaptı. İşte araştırmadaki Türkiye detayı

SAĞLIK 26.06.2020, 20:00 27.06.2020, 00:26 Hanife
Koronavirüs salgınında ikinci dalganın en yüksek olduğu 10 ülke belli oldu

2019’un Aralık aynın sonlarına doğru ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde rastlanan koronavirüs (Covid-19) tüm dünyayı etkisi altına alarak bir kâbusa dönüştü.

Son birkaç aydır ölüme sebep olan korona salgınına karşı alınan önlemler birçok ülkede gevşetildi. Bu durum koronavirüste ikinci bir dalgaya sebep olabileceği endişesi yarattı.



İngiltere’deki Oxford Üniversitesi, buna yönelik bir araştırma yaptı ve araştırma neticesinde koronavirüste (Covid-19) ikinci dalgaya yakalanma ihtimali olan en yüksek 10 ülkeyi belirledi. 



Bu araştırma neticesinde Kovid-19’da ikinci dalganın gerçekleşme ihtimalinin en yüksek olduğu ülkeler listesinin ilk sırasında Almanya, Ukrayna, ABD yer aldı.  Bu 3 ülkenin ardından sırayla; İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan il 10 yer aldı.



İngiliz The Guardian gazetesindeki habere göre, Oxford Üniversitesi, 45 ülke ve 25 bin vaka üzerinde yaptığı araştırma neticesinde bu verilere ulaştı. 



Yapılan araştırmada; Türkiye, İspanya,  Belçika, Pakistan, Kanada, Polonya, BAE, Belarus, İtalya, Hollanda ve Singapur koronavirüs karşı önlemlerin gevşetilmesine rağmen vaka sayılarında büyük artışların görülmediği ülkeler olarak yer aldı.

Yorumlar (0)