Koronavirüs pandemisinde ağız bakımını unuttuk

Diyarbakır’da görevli diş hekimi Remziye Alyamaç Yüce, koronavirüs sebebiyle ağız ve diş sağlığının unutulduğunu söyleyerek, ağız ve diş sağlığına ilişkin kontrollerin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK 26.01.2021, 17:31
Koronavirüs pandemisinde ağız bakımını unuttuk

Yüce, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de yoğun bir şekilde etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle diş hekimlerinin acil durumlar dışında çok az ziyaret edildiğini ifade etti.

Periyodik olarak ağız ve diş sağlığı kontrollerinin alışkanlık haline getirilmediğini ifade eden Yüce, daha çok acil durumlar için dayanılmaz sancılar için diş hekimlere gidildiğini ve pandemi döneminde de bunun bu şekilde devam ettiğini hatta daha da azaldığını kaydetti.

“Diş rahatsızlıkları boyun ve yüz bölgesini etkileyebilir”

Virüs korkusundan ötürü vatandaşların diş tedavilerini gerçekleştirmediğini söyleyen Yücü, “Sağlık ağızdan başlar. Pandemi döneminde yaşanan en büyük korku acaba diş hekimine tedavi esnasında virüse yakalanır mıyım korkusuydu. Bundan dolayı uzun süre erteleme oldu. Sağlığın bir bütün olduğunu unutmayarak dişlerimizdeki problemlerin uzun vadede yüz ve boyun çevresini etkileyebilecek düzeyde zarar verebileceğini ve konunun üzerine hassasiyetle durmayı bir kez daha hatırlamamız gerekir.

Gerekli uygulamalar, koruyucu ekipmanlarla tedaviler gerçekleştirildiğinde hastalarımızın korunmasına ilişkin bir sorun olmamaktadır.” diyerek diş sağlığı problemi yaşayanların bir an önce bir diş hekimine görünmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yorumlar (0)